El Periódico - Català

Protesta veïnal contra la «Barcelona que no funciona»

Veïns de set barris marxaran contra «la insegureta­t i la degradació»

- EL PERIÓDICO

Quatre columnes que s’uniran en un atac coordinat contra una Barcelona que, al seu entendre, no funciona. Associacio­ns de veïns, entitats i residents a títol personal han convocat dissabte una manifestac­ió que acabarà a Sant Jaume per fer-li veure a l’alcaldessa Ada Colau que al districte de Ciutat Vella, i en altres zones limítrofes, la «degradació i la falta de seguretat» és insuportab­le.

Ho han anomenat «tsunami veïnal». Per a molts serà un vàlvula d’escapament després d’un estiu complicat. Molts diran que no ha sigut excepciona­l, que el juliol i l’agost ha deixat allò de sempre: botellón, festa desmesurad­a, venda ambulant descontrol­ada. Però molts altres defensaran que en aquests mesos han viscut situa- cions excepciona­ls: baralles violentes, molta brutícia, atracament­s, narcopisos, la perillosa tornada de drogues que es creien en retirada. Aquests segons són els que s’espera que es manifestin des de diferents punts de la Rambla, la Barcelonet­a, la Vila Olímpica i el Fòrum.

LES COLUMNES S’esperen barcelonin­s indignats del Poble-sec, el Gòtic, la Barcelonet­a, la Vila Olímpica, el Poblenou i el Besòs i Maresme, els barris que s’espera que se sumin –en una mesura més o menys gran, això s’haurà de veure–, a la protesta del cap de setmana. Les quatre columnes han quedat a Via Laietana a les 18.00 hores per entrar al cor polític de la capital catalana junts pel carrer de Ferran. A les 18.30 hores se’ls espera a Sant Jaume, on hi haurà la lectura d’un manifest que no escatimarà crítiques contra Colau i contra la regidora de Ciutat Vella, l’abans activista veïnal Gala Pin.

L’agost passat ja hi va haver diverses concentrac­ions a la Barcelonet­a (l’última va congregar unes 700 persones) en vista de la situació que s’ha viscut en aquests carrers durant l’estiu. D’aquest barri ha sortit precisamen­t la idea d’unir veus «contra problemes que s’arrossegue­n des de fa molt temps». És una incògnita el total de ciutadans que s’animaran a afegirs’hi, però tant veïns del Gòtic com de la Vila Olímpica o el Poblenou ja han anunciat la seva intenció de ser-hi presents.

Els de la Vila Olímpica sortiran des de la plaça dels Voluntaris. S’hi afegiran molts dels residents als carrers pròxims a la zona de lleure nocturn, farts de l’incivisme que pateixen (sobretot els que viuen a l’entorn de la parada de metro de l’L-4). També des del Raval es congregara­n, entre altres, afectats pel

botellón i els grafiters de la plaça de Castella.

Ciutat Vella s’està convertint en un autèntic cavall de Troia per a Colau. El 8 d’agost ja va haver de passar pel tràngol de ser reprovada per tota l’oposició, excepte la CUP. Va passar durant una comissió extraordin­ària sol·licitada per la resta de grups, preocupats per la insegureta­t i l’incivisme. Tot això passa, tothom n’és conscient, a vuit mesos de les eleccions municipals.

 ?? CARLOS MONTAÑÉS ?? Veïns de la Barcelonet­a protesten, l’agost passat, contra la insegureta­t al barri.
CARLOS MONTAÑÉS Veïns de la Barcelonet­a protesten, l’agost passat, contra la insegureta­t al barri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain