El Periódico - Català

Espanya se’n fa un tip

Saúl Ñíguez i Marco Asensio lideren la golejada d’Espanya contra la subcampion­a del món a Rússia

- ALEJANDRO GARCÍA

Espanya va trobar el suport dels resultats abans de desplegar la seva millor versió. El joc moix de l’inici del partit contra Croàcia va quedar sepultat sota els gols contra la flamant subcampion­a del món. Saúl, que va obrir el marcador, i Asensio, protagonis­ta en els tres següents gols, es van erigir com les estrelles de la nova Espanya i les propostes entorn de les quals créixer.

Encara amb la ressaca després d’alçar-se com l’heroi a Wembley, amb l’emoció de jugar a casa, a Saúl li va costar aparèixer en el partit, com a tota la selecció espanyola. El centre del camp de Croàcia va plantejar una batalla que no estava perdent, fins que sense esperar-ho ni preveure-ho, Saúl es va alçar imperial sobre la defensa croata i va rematar a gol la millor acció d’Espanya fins aquell moment. El canvi de joc de Ramos buscant Carvajal va aclarir la jugada, li va donar temps al lateral per fer una centrada amb l’exterior que va rematar de cap Saúl, l’arribador, el centrecamp­ista potent i golejador, el líder de la nova Espanya, amb el seu propi estil.

EL FACTOR ASENSIO Deu minuts després, Asensio ja havia sentenciat el partit, passada la mitja hora, amb dues fogonades de classe, amb dues puntades de peu per fer caure la porta de la regeneraci­ó a Espanya. Primer va castigar un error de Croàcia a la sortida: una passada de Kovacic va quedar morta a la frontal de l’àrea, als peus d’Asensio, que va enviar la pilota al fons de la porteria croata.

Dos minuts després, amb Croàcia encara atordida per un 2-0 excessiu, el jugador del Madrid va rebre enganxat a la banda, va retallar i va tornar a treure una fuetada espectacu- lar, que va acabar en gol després de rebotar en el pal i el porter croat.

A l’inici de la segona part, Asensio va arrodonir la seva nit amb una passada filtrada a Rodrigo, de les que trenquen línies. El davanter del València, que cada vegada transmet millors sensacions des del lloc de 9, es va mostrar solvent.

INICI ENCALLAT Espanya havia començat el partit encallada, espessa, dubitativa i travada davant del poblat centre del camp que va plantejar Croàcia. De Gea, dubitatiu amb els peus, va personific­ar els problemes de l’equip en la sortida des del darrere en l’inici del partit.

Croàcia, debilitada per les retirades de Subasic i Manzukic, va trobar en els seus substituts Kalinic i Santini, respectiva­ment, els elements menys competitiu­s de la seva alineació. El davanter va fallar l’ocasió més clara de Croàcia quan el partit encara estava equilibrat, en el marcador i en el joc. El porter no va parar una pilota fins al minut 85.

La gran aposta de Luis Enrique havia sigut Ceballos, a qui va ajuntar amb Busquets i Saúl. El centrecamp­ista del Madrid és associatiu, li sobra qualitat per no desentonar, per ser un bon complement. El lloc prepondera­nt que li ha donat Luis Enrique li exigeix més. Més profundita­t, més passades arriscades, més presència entre línies, més aparicions a tres quarts de camp. El mateix que Isco, molt intranscen­dent amb el partit igualat.

NOVES OPORTUNITA­TS Amb el 4-0, el partit va perdre la intensitat competitiv­a i va començar a assemblar-se a un amistós. Abans del minut 60, Ramos va aconseguir el cinquè, de cap, a la sortida d’un córner. I Luis Enrique va fer un dels pocs relleus que li queden pendents: Rodrigo Hernández per Sergio Busquets.

Sense jugadors del Barcelona a la gespa, Espanya va continuar trobant espais, disfrutant del partit. Isco es va apuntar a la festa, va demostrar la classe que té amb un control meravellós que li va obrir l’espai per donar l’últim cop.

??  ?? EL PRIMER Saúl remata de cap i bat el porter croat, ahir a la nit al Martínez Valero, a Elx.