El Periódico - Català

El Barça, el Girona i LaLiga demanen a la RFEF jugar a Miami

La patronal negocia l’escapada als EUA després de donar-la per feta sense parlar amb tots

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

El que havia de ser l’inici de tot ha acabat sent, després del soroll generat en les últimes setmanes, el camí a prendre, com era normal. Tot semblava indicar que Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Profession­al, la patronal del futbol, havia decidit, només ell, que es jugaria, almenys una vegada a l’any, un partit de Lliga als EUA. I va decidir posar l’assumpte en marxa sense consultar-ho amb totes les parts. Va provocar el soroll i, ara, ha començat a negociar al saber que tant la Federació Espanyola de Futbol, emparant-se en la UEFA i la FIFA, que gairebé ho prohibeix, com l’Associació de Futboliste­s (AFE), estan en contra d’aquest projecte. O, com a mínim, hi volen participar, volen que se’ls consulti i volen que se celebri en condicions avantatjos­es per a tothom. «L’acordat és paper mullat sense nosaltres», li va dir al diari The

Guardian Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola, sobre aquest partit a Miami.

FIRMA DE BARTOMEU Ara s’ha sabut que els presidents del Barça, Josep Maria Bartomeu, i del Girona, Delfi Geli, acaben de firmar i enviar una carta, amb la rúbrica, com no, de Javier Tebas, per demanar, formalment, a la Federació Espanyola, que presideix el principian­t Luis Rubiales, permís per poder jugar a finals del pròxim mes de gener (probableme­nt el dia 26), el Girona-Barça de Lliga en el Hard Rock Stadium, de Miami, els Estats Units, a les 20.45 hores a Espanya.

Segons ha informat LaLiga, un dels aspectes que s’ha detallat en l’escrit és el sistema de compensaci­ó per als aficionats locals, que tenien aquest partit dins del seu abonament anual. Aficiones Unidas (AFEPE), que aglutina les federacion­s de penyes, ha donat el vistiplau a aquest pla de compensaci­ó.

En el comunicat emès ahir al matí, els clubs i LaLiga també van explicar que treballara­n de la mà de les principals institucio­ns governamen­tals espanyoles, així com altres federacion­s i entitats esportives, per fomentar el futbol espanyol i els seus valors com a vehicle de promoció de la Marca Espanya a Amèrica del Nord.

«LA CASA PEL TEULAT» Tot sembla indicar que per aquest camí sí que s’aconseguir­à, per fi, autoritzac­ió perquè se celebri aquest partit a Miami. D’altra banda, no tindria gaire sentit que la Federació Espanyola, que es va emportar, per interès econòmic i imatge, va dir, del futbol espanyol, la final de la Supercopa espanyola a Tànger, entre Sevilla i Barça, es negui ara que LaLiga faci el mateix amb un partit del campionat regular.

Pel que respecta a la posició dels futboliste­s, Sergio Busquets, un dels seus líders, va expressar la seva opinió en una recent conferènci­a de premsa amb la selecció espanyola de futbol: «Els futboliste­s no ens neguem a jugar un partit fora, el que volem és que s’organitzi en les millors condicions per a tothom i ens temem que s’estigui començant la casa per la teulada, només això».

 ?? EFE / ENRIC FONTCUBERT­A ?? Roger Torrent, Josep Maria Bartomeu i Delfí Geli, la temporada passada a la llotja del Camp Nou.
EFE / ENRIC FONTCUBERT­A Roger Torrent, Josep Maria Bartomeu i Delfí Geli, la temporada passada a la llotja del Camp Nou.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain