El Periódico - Català

«La recreació del passat té un punt de patetisme»

MARC PARROT Músic

- JORDI BIANCIOTTO

Marc Parrot parla de «nova etapa» al referir-se a aquest flamant Refugi que presenta aquest dimecres i dijous en la primera jornada del Mercat de Música Viva de Vic. Un disc sense fabulacion­s, confession­al, ideat per ser exposat en un escenari singular, la iurta, una petita carpa que s’aixecarà aquests dies a Vic. Dani Ferrer (teclista de Love of Lesbian) i Lluís Cartes acompanyen Parrot en aquest espectacle coproduït pel Mercat i dos festivals més, l’(a)phònica, de Banyoles, i el Grec.

— Un disc diferent dels anteriors.

— Volia reflectir el que soc ara, centrant-me en la senzillesa de les cançons i buscant connectar a través de la seva part essencial i de la lletra. Fent un esforç més gran per comunicar. Hi ha una voluntat d’explicar coses i que les lletres siguin comprensib­les.

— ¿Les seves cançons d’altres èpoques eren difícils d’entendre?

—Hi havia una poètica que servia per amagar-me, i aquí he intentat no fer-ho i provar de comunicar moments especials. Com a Misteriosa­ment feliç, que explica amb un arranjamen­t de corda de Blaumut, i en què parlo del moment en què penses: «Estic bé, tot i que no hi hagi un motiu aparent». O Química, que reflecteix l’enteniment personal i sexual amb algú, o Perdre el temps, sobre les nostres presses diàries, en què arribem a oblidar-nos dels motius pels quals estem corrent tant.

— ¿Per què Refugi?

— Ve de la posada en escena del disc. Vaig anar a veure Los Galindos, el seu espectacle mig poètic mig acrobàtic, que vaig trobar molt emotiu per la seva proximitat. Vaig pensar que volia fer una cosa així i els vaig proposar que m’ajudessin, per intentar transcendi­r una mica el guió de l’espectacle musical. El concert només s’escenifica­rà en aquest espai. Anirem a tot arreu amb la iurta.

— Una complicaci­ó.

—I un atractiu: ens permet jugar amb la idea de dins i fora, amb dos equips de llums. El públic serà dins i a fora passaran coses que no puc revelar.

— ¿Creu que s’ha de transforma­r la noció de concert?

— No, no, funciona la mar de bé, però m’estimula provar coses noves; hi ha alguna cosa de repte. Em resisteixo que les coses s’hagin de fer amb un

«El millor que pots fer per celebrar ics anys de carrera és un disc nou que demostri passió»

 ?? JUAN MIGUEL MORALES ??
JUAN MIGUEL MORALES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain