El Periódico - Català

TVE: equilibrar informació i riallada

Tu i jo som tres

- FERRAN Monegal

Arrenca a TVE-1 la tercera temporada de Masterchef Celebrity, i hem vist que el càsting d’estrellete­s que han contractat és pintoresc i bombolleja­nt. Boris Izaguirre, Antonia Dell’Atte, Carmen Lomana, Mario Vaquerizo, Santiago Segura... ¡Ah! A Tele 5 no l’haurien millorat. Al primer programa van conformar parelles. Van buscar aparellar les criatures que poguessin donar millor xou. La van encertar sobretot amb el duo Izaguirre-Dell’Atte, i també amb el que van conformar Segura i Lomana. Saben com muntar espectacle. Boris va elaborar un risotto i els jutges li van dir que era bo però estava molt mal emplatat. Va respondre: «Soc emplatadof­òbic. Això d’emplatar em sembla una mariconada, i jo ja soc prou maricon per estar fent més mariconade­s». Va concitar gran simpatia i sonores rialles. ¡Ahh! Boris coneix molt bé l’art del posturisme escènic i la seducció mediàtica.

Home, aquest tipus de concursos són blancs, ingenus, nets, inofensius i enormement entretingu­ts i agradables. És una espuma que diverteix sense molestar. Una televisió pública és una finestra que s’obre a la ciutadania per, almenys, entretenir i informar. Avui, a la nova TVE, Masterchef no desentona. Compleix bé la seva funció de divertir.

Avui l’assignatur­a pendent a la nova TVE és la informació. El periodisme. El debat plural politicoso­cial. Recuperar el que han perdut durant aquests últims anys pels cops de tisora, de sectarisme, de manipulaci­ó, d’apartheid contra els profession­als de la mateixa TVE que no s’han plegat a les consignes, com ha denunciat el consell d’informatiu­s de la mateixa TVE. Acaba de començar una nova etapa a TVE. Es comencen a veure alguns senyals. Dilluns, als nous Los desayunos..., de Xabier Fortes, la polèmica del màster de la ministra de Sanitat no va ser ocultat –com va passar mesos enrere amb el de Cifuentes–, sinó que va ser àmpliament disseccion­at. També als informatiu­s. La setmana passada, dimarts, van obrir el nou Telediario de Carlos Franganill­o amb el discurs de Quim Torra al Teatre Nacional. Li van dedicar tres minuts llargs. La contestaci­ó de la ministra i portaveu del Govern, Isabel Celaá va merèixer un minut i mig en aquest Telediario. En efecte, alguna cosa sembla que està canviant.

 ??  ?? Boris i Dell’Atte, a ‘Masterchef Celebrity’.
Boris i Dell’Atte, a ‘Masterchef Celebrity’.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain