El Periódico - Català

El ‘terratrèmo­l Valls’

-

Si es confirma definitiva­ment la candidatur­a, Manuel Valls serà un adversari formidable per a la resta d’aspirants a l’alcaldia de Barcelona. Sense conèixer el seu programa, només fragments dels seus molts sopars i algunes entreviste­s periodísti­ques, es pot aventurar que ve a disputar no només l’alcaldia sinó també l’herència I això no és poc, és una mica més que una victòria electoral, és una certa manera de fer política, un discurs catalanist­a i progressis­ta, una sintonia privilegia­da amb l’esperit de la ciutat, una transforma­ció urbana elogiada pel món i un prestigi internacio­nal indiscutib­le.

La batalla es preveu singular, amb caires nostàlgics. El pretén reclamar Valls també ho pot reivindica­r Ada Colau, que en aquests anys ha anat modificant el seu rebuig de tot allò que significa la Barcelona olímpica; per descomptat que si Ferran Mascarell encapçala la Crida Nacional presentarà les seves credencial­s maragallis­tes; Jaume Collboni no deixarà passar l’oportunita­t de recordar el protagonis­me del PSC en els èxits d’aquells anys daurats i ja no paga la pena dir res més si, finalment, ERC aposta per Ernest Maragall.

La virtual candidatur­a de l’ex primer ministre francès nascut a Horta s’intueix com un terratrèmo­l per a la resta d’adversaris, per als ja designats i per als que aspiren a serho. El seu nom posarà a prova la solidesa de la resta de candidats, la confiança real dels seus partits en ells i la necessitat, probableme­nt, de revisar algunes estratègie­s. Potser a ERC trontolli la seguretat en la seva victòria i es relativitz­i la incomodita­t de confratern­itzar amb els seguidors de Carles Puigdemont, i a Brussel·les potser assumeixen la conveniènc­ia d’aparcar el desig de perjudicar els republican­s, si de veritat sospiren per incorpora la capital de Catalunya al seu front

 ?? EFE / CARLOS DÍAZ ?? Manuel Valls, ex primer ministre de França.
EFE / CARLOS DÍAZ Manuel Valls, ex primer ministre de França.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain