El Periódico - Català

Apple torna a Irlanda 14.300 milions d’ajuts fiscals il·lícits

- EL PERIÓDICO

Apple ha pagat aquest any a Irlanda els 14.300 milions d’euros que devia en relació amb els suposats avantatges fiscals que li va oferir Dublín a la companyia i que la Comissió Europea (CE) va declarar il·lícits el 2016, segons va confirmar ahir el Ministeri de Finances irlandès. La firma nord-americana va ingressar entre el segon i el tercer trimestre d’aquest any els 13.100 milions d’euros que segons la CE es va estalviar per aquests ajuts, més de 1.200 milions d’euros d’interessos, va informar en un comunicat el ministre de Finances irlandès, Paschal Donohoe.

La CE va anunciar ahir que retirarà la denúncia contra Irlanda davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), després que aquest país hagi recuperat aquests 14.300 milions d’euros. Així ho va anunciar en el seu compte de Twitter la comissària europea de Competènci­a, Margrethe Vestager, qui va dir que Donohoe havia confirmat la «recuperaci­ó completa» dels ajuts il·legals, i això permet a la Comissió «tancar el procés judicial per recuperar-les».

Segons Donohoe, la «recuperaci­ó completa» del deute d’Apple «demostra que la intenció del Govern irlandès és sempre complir les seves obligacion­s legals». «Com a membres compromeso­s de la Unió Europea (UE), sempre hem confirmat que recuperarí­em els suposats ajuts estatals», va afegir el ministre. El Govern irlandès ha dipositat els fons en un compte administra­t per un fons fiduciari, per incorporar-los als comptes públics quan es retiri totalment el litigi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain