El Periódico - Català

Seat revela el Tarraco

La marca espanyola estrena el seu tercer SUV, que completa l’oferta en el segment i obre un nou llenguatge de disseny De Meo afirma que el canvi en la WLTP afecta les vendes

- XAVIER PÉREZ TELVA SOMOZA

La Tarraco Arena Plaza de Tarragona va ser l’escenari triat per Seat per presentar el tercer model del segment SUV de la seva gamma, el Tarraco. La marca espanyola, que ja compta amb l’Arona i l’Ateca, ofereix una variant més gran per captar clients en un mercat molt competit. Arribarà a partir del gener del 2019 i es tracta d’un model de conquesta que pretén agrupar nous clients a la marca oferint una imatge tecnològic­a, esportiva i prestacion­al.

El nou Seat Tarraco es produirà a la fàbrica de Volkswagen a Wolfsburg, una circumstàn­cia que per al president de Seat, Luca De Meo, no fa sinó reforçar la imatge de la marca en el consorci alemany. «Políticame­nt és molt important per a nosaltres. Ajuda Seat a tenir un paper central», va dir.

De Meo va precisar que la previsió de vendes d’un altre model emblemàtic com l’Ateca no s’està complint com s’esperava. «Quan vam començar el desenvolup­ament del cotxe era una època diferent i no va ser fàcil encertar-la, potser ens vam equivocar». Quant al Tarraco, va apuntar que s’ha negociat certa flexibilit­at amb la planta de Wolfsburg, «aquest model ha de representa­r el cinquè en vendes de la marca, i no tornarem a ser ximples, hem previst certa flexibilit­at gràcies a les capacitats que té la fàbrica».

De Meo també va comentar una altra notícia d’abast: el canvi de la norma WLTP. «Ens ha desconcert­at, sobretot per la durada dels tests. Seran dos o tres mesos d’incertesa. No podrem continuar creixent el 20% però tot i així serà el nostre millor any», va dir.

Amb l’arribada del Tarraco, Seat consolida la seva força creativa el 2018. Entre el gener i l’agost la marca va entregar 383.900 vehicles a tot el món, el 21,9% més, xifra que suposa el millor resultat d’una marca dins del grup Volkswagen (7,3 milions de cotxes entregats entre les seves diferents marques). Després de l’Ateca i l’Arona, el Tarraco completa una oferta en el segment que més creix, que no tardarà a ampliar amb l’arribada el 2020 d’un CUV (un SUV de tipus cupè, més esportiu).

Desenvolup­at al centre tècnic de Martorell, el Tarraco es munta sobre la plataforma MQB-A + (la versió llarga de la que munta l’Ateca). Té una batalla de 2,8 metres i una longitud de 4,73 metres, i amb això permet oferir un enorme espai interior capaç d’allotjar fins a set ocupants (hi haurà també versions de cinc places). El maleter té una capacitat de 1.920 litres (cinc seients) o 760 litres (set).

Ofereix tota la tecnologia i les prestacion­s que Seat té a l’abast. De Meo sap que el Tarraco respon a unes necessitat­s molt concretes del full de ruta marcat per la marca: «És la mostra de l’ofensiva més gran de producte que Seat ha realitzat en els últims temps. És el nostre primer gran SUV i forma part de la inversió de 3.000 milions».

Disposa de configurac­ió del control dinàmic del xassís (DCC) i això ofereix un dinamisme excel·lent en el pas per revolt. S’adapta al tipus de ferm pel qual circula i manté unes prestacion­s molt atractives tant dins com fora de l’asfalt. Inclou tots els avenços tecnològic­s del grup Volkswagen en equipament, ajuts a la conducció i seguretat. Mecànicame­nt equiparà en el seu llançament quatre grups propulsors, dos dièsel i dos de gasolina. Les variants dièsel TDi es projecten en dos motors de 2.0 litres amb potències de 150 i 190 CV.H

 ??  ?? Últim SUV de Seat El nou vehicle, a l’amfiteatre romà de Tarragona.
Últim SUV de Seat El nou vehicle, a l’amfiteatre romà de Tarragona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain