El Periódico - Català

Els Mossos desarticul­en dues bandes de lladres de vivendes

- EL PERIÓDICO

Els Mossos van detenir a prinicipis de mes 15 persones en una operació contra dues importants bandes de lladres de vivendes a Barcelona i la seva àrea metropolit­ana, una de les quals liderada per un dels més destacats capitostos de la màfia georgiana.

Amb la desarticul­ació d’aquestes dues bandes, a les quals s’atribueixe­n almenys una vintena de robatoris amb força en domicilis de Barcelona i els seus voltants, el nombre de denúncies per aquest tipus d’assalts en vivendes s’ha reduït a la meitat, segons va destacar ahir l’inspector Pere Guillén, cap de l’Àrea d’Investigac­ió Criminal de la policia autonòmica.

Segons la investigac­ió policial, iniciada a l’abril i coordinada per la Fiscalia de Crim Organitzat de Barcelona, els dos grups operaven de manera similar, seguint el mateix mètode que utilitza la màfia georgiana a tot el territori espanyol, on cada banda disposa d’una estructura rígida i cada membre exerceix una funció definida.

En una primera fase, els informador­s

Arrestades 15 persones, entre elles un capitost molt buscat

escollien els possibles domicilis i els classifica­ven en funció de les seves mesures de seguretat, i posteriorm­ent instal·laven a les portes d’accés marcadors, com ara petits trossos de plàstic transparen­t.

Per cometre el robatori, les bandes es dividien en grups de quatre persones que es distribuïe­n les funcions i, així, un s’encarregav­a de la vigilància, un segon de violentar el pany, i els altres de desvalisar la vivenda.

Les dues bandes actuaven de manera especialit­zada i planificad­a, ja que el seu objectiu sempre eren domicilis buits, dels quals sostreien objectes petits i fàcils de transporta­r, especialme­nt joies, or, diners en efectiu, rellotges d’alta gamma i altres dispositiu­s electrònic­s.

El cap d’una de les bandes era, a més, un dels líders de la màfia georgiana, que s’encarregav­a de dirigir els diferents grups, planificav­a les línies d’actuació, intervenia quan sorgien problemes en el repartimen­t del botí i gestionava la caixa comuna, que s’utilitzava per pagar advocats en cas de detencions. Tenia 53 anys i antecedent­s penals a Rússia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain