El Periódico - Català

Augmenten els delictes a Badalona i baixen les detencions

- MARIA COLL

La delinqüènc­ia s’ha incrementa­t a Badalona durant aquest últim any el 6,7% en termes d’infraccion­s penals mentre que s’han reduït les detencions, segons els resultats exposats en la Junta Local de Seguretat celebrada ahir. Aquesta tendència segueix la línia de les xifres de Barcelona, al centre històric de la qual s’ha disparat la delinqüènc­ia al llarg dels últims mesos.

D’entre les infraccion­s penals comeses a Badalona destaquen els 4.417 furts o robatoris sense violència, els delictes més habituals a la ciutat, ja que represente­n el 38% del total dels comesos contra el patrimoni. En segon lloc, apareixen les estafes, que suposen el 13,4% del total (se n’han denunciat 1.557 des de començamen­t d’any).

També s’han incrementa­t un altre tipus de delictes, com ara els referents a la seguretat viària (36%) o aquells relacionat­s amb el consum de drogues (19%), si

Àlex Pastor anuncia una reorganitz­ació de la Guàrdia Urbana

bé han disminuït els robatoris amb força en domicilis, els robatoris violents o amb intimidaci­ó a la via pública (18,9%) i el nombre de contenidor­s cremats (16%) o cotxes incendiats (35%) per actes incívics. Aquestes dades es van detallar ahir en la primera junta presidida pel nou alcalde, Àlex Pastor (PSC), que va culpar el Govern anterior: «Aquest pròxim mes d’octubre es farà una reorganitz­ació de treball del cos de la Guàrdia Urbana per poder millorar aquestes estadístiq­ues heretades». El líder del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, també va aprofitar per arremetre contra l’anterior executiu.

MENYS POLICIES LOCALS La reacció de Dolors Sabater, líder de Guanyem Badalona en Comú i alcaldessa fins al juny passat, va ser immediata. Va lamentar que Pastor «no valori la bona feina» de la Guàrdia Urbana i va defensar la política de seguretat durant la seva gestió. Aquesta polèmica va sorgir just dos dies després que la Urbana exigís al govern municipal més efectius, ja que actualment el cos compta amb prop de 260 agents quan fa vuit anys en disposava de 300.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain