El Periódico - Català

«Aquella copa tan maca...»

Messi obre el camí de la reconquist­a del títol que va prometre en la presentaci­ó amb el primer gol del nou horari L’astre fa 14 temporades seguides que marca en el torneig

- JOAN DOMÈNECH

Ningú s’havia atrevit a tant. I menys el primer dia, quan tot és incert, ni tan sols s’ha obert la competició ni s’ha tancat la plantilla. Però Messi no va tenir objeccions a recarregar la motxilla, ja de per si atapeïda d’expectativ­es i bones intencions. Ningú havia posat la Champions, «aquella copa tan maca i tan desitjada per tots» –i tantes vegades conquerida pel Madrid-, en el centre de les prioritats de la temporada.

«Prometem que farem els possibles perquè aquesta copa tan maca i tan desitjada per tots torni a ser aquí», va dir Messi en la presentaci­ó. El seu primer parlament com a capità va elevar el llistó de l’exigència, potser cansat de guanyar Lligues (set de les deu últimes), fart de copes (quatre de seguides) i àvid, en canvi, en cas de besar una altra vegada la Champions que tant ha grapejat el Madrid.

El número u és el primer

És la Champions de Messi i Messi la vol seva. No va ser un anunci gratuït ni un brindis al sol. Aquell nen que desafiava que recordessi­n el seu nom quan era un imberbe no és dels que es desdiu. Només cal mirar la bestial carrera que està fent. Si es va fixar a si mateix reconqueri­r la Champions, s’haurà de confiar en ell.

I va predicar amb l’exemple contra el PSV Eindhoven, que no havia perdut cap partit i que va rebre una dutxa de realitat. Com correspon al número u, Messi va ser el primer de marcar en la primera jornada el primer dia del nou horari. El primer gol de la nova centena, que havia tancat amb un doblet en els vuitens contra el Chelsea, abans de la punyent eliminació contra la Roma.

Aquella ferida encara cou al capità, d’aquí la seva proclama estiuenca, i la va començar a estroncar. Per si mateix, sense reclamar l’ajuda dels altres. No l’ha esperat mai. Un gol de falta –«quan et gires ja ha marcat», va explicar Rakitic, que mira a Leo al llançar-les, ja que se situa d’esquena a la porteria–, un amb l’esquerra de sobrebot i un amb la dreta.

«Messi fa coses extraordin­àries, però ell mateix les converteix en rutinàries», va aclarir Ernesto Valverde volent rectificar. Instants abans, havia dit que va veure una actuació «normal» del 10. Va rectificar immediatam­ent. «Ha xutat una falta magistral quan necessitàv­em desencalla­r el partit», va valorar. El va desencalla­r i el va rematar.

La tradició

L’estrena de la nova aventura va quedar inaugurada amb un triple, perquè quedi clar que no és un bocamoll i que les paraules del Gamper van ser més que un tradiciona­l missatge protocol·lari per arrencar aplaudimen­ts. Des de Torí, Cristiano va veure que el seu vell enemic suma més triples que ell.

El que és tradiciona­l és que Messi marqui en la Champions. Ho ha fet 14 temporades consecutiv­es. Totes en les que ha participat. Des de la temporada 2005-06. Havia jugat un partit abans contra el Xakhtar Donetsk. El primer gol de Messi va arribar el mateix dia que el primer gol de Van Bommel amb el Barça (contra el Panathinai­kos, 5-0, amb un triple d’Etoo) i que va assistir impàvid a la golejada que es van emportar els seus nois. El mateix 40 que també va encaixar amb el Bayern en la seva anterior tornada com a futbolista.

Van Bommel està ara a la banda, encaixant més pallisses i Messi segueix a la gespa. Amb un repte que ningú li ha demanat.H

(73%)

«Messi fa coses extraordin­àries però les converteix en rutinàries», diu Valverde

 ?? JORDI COTRINA ?? Alegria 8Busquets, Arthur i Alba celebren amb Messi el seu tercer gol.
JORDI COTRINA Alegria 8Busquets, Arthur i Alba celebren amb Messi el seu tercer gol.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain