El Periódico - Català

La Juventus creu en Cristiano

El club de Torí s’encomana al portuguès per guanyar un títol que fa 20 anys que se li resisteix

- NACHO HERRERO

Cristiano Ronaldo no només vol guanyar, vol guanyar sol. L’astre portuguès arrencarà avui a Mestalla contra el València l’enorme repte de conduir la Juve a la conquesta d’una Champions que no aixeca des de fa més de 20 anys. El club torinès s’encomana a la seva figura.

Si la Vecchia Signora torna a conquerir el continent serà per culpa seva i no haurà de compartir l’èxit amb ningú. Els Dybala, Khedira, Mandzukic i companyia no poden malgrat la seva qualitat posar en dubte el lideratge de Ronaldo, que ha arribat a Itàlia triplicant el sou del segon jugador més ben pagat de tot el ‘calcio’, que és Gonzalo Higuain. Si aconseguei­x el seu propòsit, els cent milions pels quals Florentino Pérez el va deixar sortir del Madrid aquest estiu semblaran xavalla.

Ronaldo i la Juve van aterrar ahir a la tarda a Manises i van complir l’expedient de passar per Mestalla però sense entrenar-se. L’esperaven prop de 200 aficionats i algunes samarretes amb el seu nom, inclosa la del Reial Madrid. El lusità va arribar somrient, va saludar alguns coneguts, i es va cuidar d’entrar amb el peu dret al terreny de joc de l’estadi valenciani­sta.

La seva presència, tal com va reconèixer el seu entrenador, els converteix en aspirants al torneig. «L’arribada de Cristiano ha augmentat l’autoestima. Ha arribat el millor juga- dor del món a la Juve i és el jugador que amb Messi s’ha repartit les Pilotes d’or els últims 11 anys. És normal que aquest any tinguem més oportunita­ts d’arribar i guanyar la final que abans», va admetre.

Sense por

Per la seva banda, Marcelino García Toral va recordar que aquest és el mateix Ronaldo que altres vegades el València ja ha anul·lat. «Ens hem enfrontat moltes de vegades a ell, l’hem patit, però no li tenim por. Estarem pendents que participi poc, la seva presència no modificarà els nostres comportame­nts», va assenyalar.

El València torna a la Champions després de gairebé tres anys conscient que la seva lluita de veritat és la Lliga. Aquí només es pot endur alegries i milions, que li anirien molt bé. Per això els dubtes que ha deixat en la seva arrencada de lliga compten menys.

 ?? MIGUEL LORENZO ?? Salutacion­s a València a Mestalla, ahir.
MIGUEL LORENZO Salutacion­s a València a Mestalla, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain