El Periódico - Català

El clown Guillem Albà

- M. C.

Malgrat els mals resultats oferts al matí, ahir a la nit la gent del sector teatral va decidir oblidar el passat i riure’s dels problemes a la gala Catalunya aixeca el teló celebrada en un Coliseum farcit d’actors, directors i gestors culturals. Fins i tot el cantant Manolo García es va afegir a la festa amb les Balkan Paradise Orchestra i l’Orquesta Marabunta al final.

El desconeixe­ment del públic de tot allò que no surt a la televisió i la falta d’espectador­s a les sales teatrals van ser temes recurrents en un espectacle on va brillar el presentado­r, Guillem Albà. Tot i que van ser molts els participan­ts en l’espectacle dissenyat per Adetca i l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, al sortir tothom parlava d’aquest home orquestra, gran improvisad­or format com a clown amb unes ocurrèncie­s i sentit de l’humor que va encomanar a tots els assistents, entre els quals hi havia el president Quim Torra i l’acaldesa Ada Colau.

Com a bon pallasso es va permetre el luxe de provocar i tocar temes candents com la dimissió de Lluís Pasqual del Lliure. Aquest va aparèixer projectat en una foto en blanc i negre després d’anunciar el presentado­r allò tan típic d’«arriba el moment de recordar aquells que ens han deixat». També va defensar el dret de l’actor Willy Toledo a «cagarse en Déu». I això, després d’haver començat llançant un pastís de nata a un espectador de la primera fila, Joan Arqué. Ell i molts altres profession­als de l’espectacle van omplir el

Els nous premis Catalunya de Teatre van ser per a Sílvia Munt, Daniel Martínez, el Maldà, la Gleva i el Kursaal

Coliseum que es va vestir de gala, a la catalana, sense catifa vermella, lluentons i talons alts.

Un dels moments més aplaudits va ser un vídeo en què coneguts actors com Vicky Peña, David Selvas i Elisabet Casanovas decidien posar en marxa uns Comitès de Defensa de les Representa­cions (CDR) per salvar el món de l’espectacle. Marc Martínez hi apareixia com a home anunci per vendre entrades de teatre i Sílvia Bel intentava seduir el públic jove com si fos una influencer de les xarxes socials.

La gala va servir per donar a conèixer uns nous premis Catalunya de Teatre, iniciativa d’Adetca que es van emportar Sílvia Munt, el Maldà, el jove Teatre de la Gleva, el Kursaal de Manresa i Daniel Martínez, president de Focus.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain