El Periódico - Català

Iolanda Batallé dirigirà el Ramon Llull

►La Generalita­t proposa l’escriptora i editora per al càrrec

- EL PERIÓDICO

La Generalita­t proposarà l’editora Iolanda Batallé com a nova directora de l’Institut Ramon Llull (IRL) en la reunió de la junta rectora de la institució que se celebrarà a finals de mes, segons ha informat el Departamen­t de Cultura.

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha recomanat a Batallé, després que el passat 13 de setembre el poeta i gestor cultural Manuel Forcano anunciés que deixava el càrrec de director de l’IRL, que ocupava des del març del 2016, per dedicarse al seu ofici d’escriptor i traductor. També va transcendi­r la setmana passada que el seu substitut seria una dona, per primera vegada en els 17 anys d’història de l’entitat encarregad­a de la internacio­nalització de la cultura catalana.

DECISIÓ FINAL La Generalita­t té la potestat de proposar la persona que serà directora de l’IRL, però la decisió final es pren en una reunió de la junta, de la qual també forma part el Govern balear i l’Ajuntament de Barcelona.

Iolanda Batallé (Barcelona, 1971) és l’actual editora dels segells Rata i Catedral d’Enciclopèd­ia Catalana, empresa en la qual treballa des del 2009. Prèviament ha sigut responsabl­e dels segells infantil i juvenil d’aquesta mateixa editorial, La Galera i Bridge, així com editora i cap de premsa a Random House Mondadori.

També és l’autora de tres llibres de ficció: La memoria de las hormigas, El límite exacto de nuestros cuerpos i Haré todo lo que tú quieras. Batallé és llicenciad­a en Filologia i en Ciències de la Informació, té formació en direcció d’empreses i ha sigut col·laboradora

Serà la primera dona al capdavant de l’entitat encarregad­a de la internacio­nalització de la cultura catalana

en diversos mitjans de comunicaci­ó.

Ha desenvolup­at la seva activitat profession­al en diversos països d’Europa, Amèrica i l’Àfrica, una experiènci­a útil en un càrrec com el de la direcció de l’Institut Ramon Llull, entitat la principal tasca de la qual és promociona­r la cultura catalana fora de les seves fronteres.

 ?? JOAN PUIG ?? Iolanda Batallé, en una imatge d’arxiu.
JOAN PUIG Iolanda Batallé, en una imatge d’arxiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain