El Periódico - Català

Novetats

- De Christophe­r Jenkins. De Bill Holderman. Amb Diane Keaton i Jane Fonda. De Carmen Blanco. Amb Blanca Parés. D'Antonio Morales. Amb Patricia Jordá. De Shane Black. Amb Boyd Holbrook i Trevante Rhodes. D'Alan Stivelman. D'Asghar Farhadi. Amb Penélope Cruz

Al aire, patos.

Book Club.

Los amores cobardes. Marisa en los bosques. Penélope.

Predator.

Testigo de otro mundo. Todos lo saben.

Una casa, la familia y un milagro.

D'Eva Vila. Amb Carme Tarté Vilardell i Ramon Clotet Sala. D'Augusto Fornari.

De Christophe­r Jenkins. Apta. Estats Units, Xina. 2018. ANIMACIÓ. 92 min. El Max és un jove oc expert en vol que forma part d'un organitzat esbart que es disposa a emigrar a terres més càlides abans de l'hivern. Quan la vigília de l'inici del gran vol migratori el cap de l'esbart el designa com a responsabl­e en vol de les oques més joves, el Max no accepta l'encàrrec i decideix anar pel seu compte. ►ALP☰A.

De Albert Hughes. Amb Kodi Smit-McPhee i Jóhannes Haukur Jóhannesso­n. 7 Anys. Estats Units. 2018. AVENTURA. 96 min. Europa, 20.000 anys enrere. Durant la seva primera cacera amb el grup d'elit de la seva tribu, un jove és ferit i donat per mort. En despertar es troba feble i sol, i ha d'aprendre a sobreviure i obrir-se camí davant la dura i cruel natura.

B►BOOK De Bill Holderman. Amb Diane Keaton i Jane Fonda. 12 Anys. Estats Units. 2018. COMÈDIA. 104 min. Quatre amigues veuen com les seves vides fan un gir inesperat i divertit quan en el seu club de lectura aborden la controvert­ida novel·la Cinquanta ombres d'en Grey. El llibre fa revifar velles flames, inspirant-les a ajudar-se mútuament per fer del seu pròxim capítol el millor. ►BU★NOS

De Hafsteinn Gunnar Sigurdsson. Amb Steinþór Hróar Steinþórss­on i Edda Björgvinsd­óttir. 16 Anys. Islàndia, França. 2017. COMÈDIA NEGRA. 89 min. Després d'una suposada infidelita­t, la dona de l'Atli el fa fora de casa i no li permet seguir veient la seva filla. Llavors, es veu obligat a mudar-se a casa dels seus pares, que estan en plena disputa amb els seus veïns, perquè el seu imponent i bell arbre fa ombra al pati d'aquests.

C►CAMP★ON★S. De Javier Fesser. Amb Javier Gutiérrez i Athenea Mata. Apta. Espanya. 2018. COMÈDIA. 124 min. El Marco és el segon entrenador d'un equip de bàsquet de la primera divisió espanyola. En ple partit de lliga, les seves frustracio­ns desemboque­n en una forta discussió amb el primer entrenador, que deriva en una borratxera i un accident de trànsit que el seu al banc dels acusats. La sentència el porta a entrenar un equip de bàsquet molt especial.

►CARAS

De Agnès Varda i JR . Apta. França. 2017. DOCUMENTAL. 89 min. La directora Agnès Varda i el jove fotògraf i artista gràfic urbà JR recorren amb una furgoneta diversos llocs de la França rural. L'objectiu és molt senzill: conèixer el paisatge i el paisanatge, intercanvi­ar idees, fotografia­r aquestes persones, mostrar després les imatges al carrer i veure quines reaccions provoquen.

►CARM★N

De Arantxa Echevarria. Amb Zaira Romero i Rosy Rodríguez. 12 Anys. Espanya. 2018. DRAMA. 105 min. La Carmen és una adolescent gitana que viu a l'extraradi de Madrid. Com altres gitanes, està destinada a viure una vida que es repeteix generació rere generació: casar-se i criar tants nens com sigui possible. Però un dia coneix la Lola, una gitana poc comú que somia anar a la universita­t, dibuixa grafits d'ocells i és diferent.

►CARR★T★RA

De Monte Hellman. Amb James Taylor i Laurie Bird. 13 Anys. Estats Units. 1971. DRAMA. 101 min. Dos nois recorren les carreteres dels Estats Units en un Chevrolet del 55 bastant polsegós, competint en carreres il·legals. No sembla importar-los res més que això, amb prou feines parlen i no semblen divertir-se com els altres. Un dia es creua en el seu camí el GTO, un peculiar conductor, per desafiar-los.

►COMO

De Laís Bodanzky. Amb Maria Ribeiro i Clarisse Abujamra. 7 Anys. Brasil. 2017. DRAMA. 102 min. La Rosa anhela ser perfecta. Filla d'una parella d'intel·lectuals i mare de dues nenes preadolesc­ents, la Rosa es troba atrapada entre dues generacion­s i pretén entregar-se, ser moderna, perfecta i infalible, una superheroï­na, fins que un dia, la seva mare llança una bomba i la Rosa comença a redescobri­r el seu veritable jo.

►CUANDO

De Gonzalo Bendala. Amb Julián Villagrán i Marian Álvarez. 18 Anys. Espanya. 2018. THRILLER. 91 min. El Germán, un honrat pare de família que condueix de tornada a casa, veu trontollar el seu món quan, en un accident de carretera, el seu destí es creua amb el de dues noies adolescent­s, i la nit es converteix en el pitjor dels malsons.

D►DOS De Martin Provost. Amb Catherine Frot i Catherine Deneuve. Apta. França. 2017. DRAMA. 117 min. La Claire exerceix amb passió el seu ofici de llevadora. Preocupada per l'imminent tancament de la secció de maternitat en la qual treballa, experiment­a un altre cop: el retorn de la Béatrice, l'antiga amant del seu difunt pare.

E►★L De Lorraine Lévy. Amb Omar Sy. Apta. França. 2017. COMÈDIA. 113 min. El Knock, un estafador penedit i reconverti­t a metge, arriba al petit poble de Saint-Maurice per aplicar un mètode destinat a fer-lo ric: ha de convèncer la gent que un pacient sa és un malalt que ignora ser-ho. I per aconseguir-ho ha de trobar a cadascú la malaltia real, o imaginària, que pateix.

►★L

De Charles Chaplin. Amb Charles Chaplin i Paulette Goddard. Apta. Estats Units. 1940. COMÈDIA. 126 min. Un humil barber jueu té una semblança sorprenent amb el dictador de Tomania, que culpa els jueus de la situació al territori. El dictador ataca el país fronterer, però és confós amb el barber pels seus propis guàrdies, de manera que ingressa en un camp de concentrac­ió. Simultània­ment, el pobre barber és confós amb el tirà.

►★L

De Dani de la Orden. Amb Leo Harlem i Toni Acosta. Apta. Espanya. 2018. COMÈDIA. 91 min. El Curro és un fantasiós venedor de robots de cuina que somia aconseguir una feina en el món financer. En plena crisi de parella i amb deutes importants fa una promesa que no pot complir: si el seu fill Nico de nou anys ho aprova tot amb excel·lent, passarà amb ell unes vacances d'estiu inoblidabl­es.

►★L

De David Victori. Amb Belén Rueda i Mireia Oriol. 16 Anys. Espanya. 2018. THRILLER. 90 min. La Mónica veu com, de cop i volta, la Clara, la seva filla, entra en un coma profund i inexplicab­le. Quan els metges la donen per morta, un desconegut li proposa un pacte: ell salvarà la Clara, però, a canvi, la Mónica haurà de lliurar-li una vida.

►★L

De Brad Anderson. Amb Jon Hamm i Rosamund Pike. 12 Anys. Estats Units. 2018. THRILLER. 109 min. Un antic diplomàtic nord-americà es veu implicat en una operació d'espionatge al Líban que fa que s'enfronti a un passat traumàtic. Ha de rescatar un vell amic, agent de la CIA, segrestat per uns terroriste­s. En el camí s'enfronta a una trama d'enganys i traïcions amb implicacio­ns d'alt nivell polític.

►★L

De Ofir Raul Graizer. Amb Zohar Shtrauss i Sarah Adler. 7 Anys. Alemanya, Israel. 2017. DRAMA. 104 min. El Thomas, un pastisser amb força talent de Berlín, manté un romanç amb l'Oren, un jove israelià que visita amb freqüència la ciutat per negocis. Quan l'Oren mor en un accident de trànsit a Israel, el Thomas viatja a Jerusalem a la recerca de respostes. Sota una identitat falsa, s'introdueix en la vida de l'Anat, la vídua del seu amant.

►★L

De Iram Haq. Amb Maria Mozhdah i Adil Hussain. 16 Anys. Alemanya, Noruega, Suècia. 2017. DRAMA. 106 min. La Nisha és una noia de setze anys que té una doble vida. A casa és una perfecta jove pakistanes­a, però amb els seus amics es transforma en una adolescent noruega com les altres. Quan el seu pare la troba amb el seu xicot, els dos mons de la Nisha xoquen brutalment.

H►☰APPY De Michael Haneke. Amb Isabelle Huppert i Jean-Louis Trintignan­t. 12 Anys. Àustria, França. 2017. DRAMA. 107 min. Al nostre voltant, el món, i nosaltres al mig, cecs. Una instantàni­a de la vida d'una família burgesa europea.

►☰★R★DITARY.

De Ari Aster. Amb Toni Collette i Gabriel Byrne. 16 Anys. Estats Units. 2018. TERROR. 126 min. Quan l'Ellen, la matriarca de la família Graham, mor, la seva família comença a descobrir secrets estranys i cada vegada més aterridors sobre els seus avantpassa­ts. Com més coses descobreix­en, més s'han d'enfrontar al sinistre destí que sembla que han heretat.

►☰OT★L

De Shubhashis­h Bhutiani. Amb Adil Hussain i Lalit Behl. 12 Anys. Índia. 2016. COMÈDIA DRAMÀTICA. 102 min. El Daya, un ancià, sent que ha arribat el seu moment i desitja viatjar a Varanasi, a Benarés, a la vora del Ganges, amb l'esperança de morir-hi i aconseguir la salvació. A contracor, el seu fill Rajiv l'acompanya, i deixa enrere la feina, la seva dona i la seva filla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain