El Periódico - Català

Epi i Blai surten de l’armari

-

L’Epi i en Blai, dos dels personatge­s més coneguts del mític Barri Sèsam, han sortit de l’armari. O, almenys, els ha tret ara el seu guionista Mark Saltzman. «Quan escrivia Epi i Blai (Ernie i Bert en la seva versió en anglès), quan pensava en ells, eren parella. No tenia cap altra manera de concebre’ls, de contextual­itzar-los», ha explicat a queerty.com. De fet, Saltzman comenta que molts dels seus amics i coneguts es referien a ell i a Arnold Gassman, el muntador de cine que va ser la seva parella durant anys, com a Epi i Blai. «Jo era més com l’Epi, el bromista i caòtic. I l’Arnold, com a editor de cine, l’ordenat [...] Vaig portar aquesta dinàmica als personatge­s», recorda.

I això que, fa set anys, els creadors dels personatge­s van haver de sortir al pas d’una petició gai perquè els dos populars ninots es casessin assegurant que l’Epi i en Blai no eren homosexual­s, ni heterosexu­als: simplement eren marionetes asexuals i amics en la ficció.

«L’Epi i en Blai són grans amics. Van ser creats per ensenyar a nens en edat preescolar que les persones poden ser bons amics malgrat ser molt diferents entre ells. Malgrat que són identifica­ts com a personatge­s masculins i tenen molts trets i caracterís­tiques humanes (com la majoria dels personatge­s de Barri Sèsam), continuen sent marionetes i no tenen una orientació sexual», deia el comunicat que van emetre els seus creadors, l’organitzac­ió Sesame Workshop.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain