El Periódico - Català

Veneçuela s’indigna per un sopar de luxe de Maduro a Turquia

L’oposició recorda la falta d’aliments que pateix el país

-

El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha rebut fortes crítiques després de la difusió de diversos vídeos en què se’l veu menjant carn en un famós restaurant de Turquia, mentre el país travessa una greu crisi traduïda en escassetat i falta de poder adquisitiu per comprar aliments.

«Això és una sola vegada a la vida ¿oi?», diu Maduro en un dels vídeos, mentre el famós cuiner Nusret Gökçe, conegut com a Salt Bae, pica trossos de carn per al mandatari veneçolà i la seva dona, Cilia Flores.

Les imatges van ser difoses per Salt Bae en el seu compte d’Instagram i posteriorm­ent esborrades. Però ja s’havien fet virals. En un al- tre dels vídeos es veu Maduro fumant un puro mentre rep una camisa amb la imatge del cuiner.

«[El] 60% dels veneçolans no han menjat proteïnes en els últims 30 dies i mentrestan­t Nicolás Maduro fa un banquet de carn al restaurant més car del món. Mentre ell disfruta de la bona vida pel món, la crisi a la qual ens ha portat s’aprofundei­x», va dir a Twitter el diputat opositor Juan Andrés Mejía. El president veneçolà es va referir a aquest àpat i va dir que va ser convidat «a dinar amb algunes autoritats de la ciutat» quan es disposava a tornar a Caracas després de la visita a la Xina. «I ens van rebre amb els braços oberts i vam compartir en un restaurant famós, Nusret. Envio una salutació a Nusret, ens va atendre ell personalme­nt, és un home molt simpàtic, molt alegre, estima Veneçuela. M’ho va dir diverses vegades», va afirmar el president veneçolà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain