El Periódico - Català

‘OT’ de nou

►★ls 18 nous concursant­s es posen a prova aquesta nit a TVE

- INÉS ÁLVAREZ

Els focus del plató del Parc Audiovisua­l de Catalunya s’encendran de nou aquesta nit per mostrar en tota la seva esplendor la gala 0 de l’edició 2018 d’OT, que emet en directe TVE-1 (22.35 hores). Al renovat plató, els 18 concursant­s d’aquesta nova edició, dels quals només se’n quedaran 16, intentaran fer oblidar els del 2017. O, almenys, que se’ls arribi a estimar tant com a ells.

I per fer aquest dur relleu, actuaran com estrelles convidades d’aquesta gala els nois de la passada edició, Amaia, Alfred, Aitana, Miriam, Ana Guerra, Cepeda, Agoney, Roi, Raoul, Ricky, Nerea, Mireya, Mimi, Marina, Thalía i Juan Antonio.

Pujaran per primera vegada, amb tots els nervis del món i davant de les gairebé 1.000 persones del públic (sense comptar els telespecta­dors que vegin la gala per TVE), els 18 nois que han superat el càsting entre les 16.000 persones que es van presentar. Prenguin nota d’aquests noms, que aviat els sonaran: la madrilenya África, de 22 anys; Alba Reche, de 20, d’Elx (Alacant); Alfonso, també de 22 anys i de Madrid; Carlos Right, de 25, procedent d’Esplugues de Llobregat; Damion, un jove de 21 anys d’Adeje (Santa Cruz de Tenerife); Dave, de 20 anys, de Cadis; Famous, de Bormujos (Sevilla) i 19 anys; Joan Garrido, de 22, procedent de Palma de Mallorca (Balears); la gaditana Julia, de 23; Luis, de 19 anys, del Masnou; la madrilenya María, de 26; Marilia, de 18 anyets, de Las Palmas de Gran Canaria; les malaguenye­s Marta, de 18, i Noelia, de 22; Miki, de 22, de Terrassa; de Pamplona Natalia, de 19; el sevillà Rodrigo, de 25, i Sabela, de 24 anys, d’As Pontes (la Corunya).

Però no són només ells els que s’estrenen en aquesta nit que es preveu carregada de nervis i d’emocions. Els membres del jurat reben la seva nova companya, després de la marxa de Mónica Naranjo: Ana Torroja, que, amb «molts nervis, però molta il·lusió», intentarà buscar el seu lloc entre els jutges. «Manuel s’està aliant amb Ana i jo seré del bàndol dels dolents», diu Joe Pérez-Orive. «Soc feliç, espero que els nois em sorprengui­n», comenta Manuel Martos.

Com a novetat, el jurat estrenarà nous pupitres, que es mouran per col·locar-se davant els concursant­s, i comptaran amb una pantalla que els oferirà els primers plans d’ells durant la seva actuació. Per no perdre-se’n ni una...

I tot i que encara no tindran la responsabi­litat total de com executen les actuacions els nois, començarà a prendre notes, després de les seves actuacions, la nova professora d’interpreta­ció, l’actriu Itziar Castro, que farà el paper de Los Javis dins de l’Acadèmia, tot i que aquests no se’n deslligara­n del tot. «M’han dit que disfruti molt i que m’ho passi bé», ha comentat la intèrpret.

Entre els que repeteixen hi ha el seu presentado­r, Roberto Leal, un triunfito més. «Hi ha nervis per l’estrena», diu. «Però no tant com l’any passat, que no sabíem a què ens enfrontàve­m». Com les errades tècniques de la gala 0, que aquest any ja han assegurat que no es produiran.

Juntament amb els joves actuaran els nois del 2017, i Ana Torroja debuta com a tercera integrant del jurat

 ?? RTVE ?? L’equip d’‘OT 2018’: presentado­r, directors d’Acadèmia i musical, jurat, professors i directius.
RTVE L’equip d’‘OT 2018’: presentado­r, directors d’Acadèmia i musical, jurat, professors i directius.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain