El Periódico - Català

Ousmane Dembélé

Jugador del FC Barcelona

- ALBERT GUASCH

El comportame­nt del davanter francès provoca indignació en el Barça. Dijous va tardar una hora i mitja a informar sobre la seva baixa en l’entrenamen­t i ahir tampoc es va exercitar amb la resta de l’equip.

L’empipament del Barça amb Ousmane Dembélé pel seu discutible comportame­nt fora del terreny de joc ja comença a ser un secret de domini públic. Ningú està content amb el seu estil de vida, i menys ara que ha transcendi­t que el club va trigar més d’una hora i mitja a localitzar-lo dijous després que no es presentés a l’entrenamen­t. Ahir tampoc es va entrenar amb el grup, tot i que almenys va comparèixe­r a la Ciutat Esportiva.

L’emissora RAC1 va ser la primera en informar que el davanter francès no va avisar dijous de la seva baixa per a l’entrenamen­t. Quan finalment es va poder parlar amb ell després de repetits intents, va dir que tenia problemes estomacals i va demanar un metge. El club va informar llavors que patia una gastroente­ritis, aquesta malaltia que evoca a les absències reiterades de Ronaldinho.

Però Ronaldinho era Ronaldinho i va comptar en la seva època

amb la complicita­t silenciosa de molts estaments del club. Dembélé, en canvi, ha començat a enutjar al mateix vestidor. Paraules majors. L’extrem francès no és precisamen­t cap líder, com sí que ho era el brasiler. I la irritació general costa menys de contenir.

PACIÈNCIA Y PRUDÈNCIA No estan contents amb ell tampoc a les oficines. El seu elevat cost (105 milions més 40 en variables) i la seva joventut (21 anys) obliguen a ser pacients, però el seu estil de vida fora del terreny de joc ha generat ja més d’unes quantes situacions complexes.

Des del club esperaven, de fet, que la contractac­ió del seu compatriot­a Eric Abidal com a secretari tècnic ajudés a encarrilar i profession­alitzar l’elèctric futbolista. Li està costant. Té el seu grup d’amics, una mena de tois parisencs, i es comporta com un noi de la seva edat. Però de vegades oblida les seves obligacion­s com a futbolista d’elit. Els seus mals esclaten ara en un moment inoportú. Sense Coutinho, lesionat durant dos o tres setmanes, i amb Messi necessitat possibleme­nt d’un partit més de curació, Dembélé apuntava a titular diumenge davant del Betis, com ho va ser davant de l’Inter.

Veurem què decideix Ernesto Valverde, un entrenador paternal i de sobrada intel·ligència emocional que li ha donat pals i pastanague­s al llarg de la temporada. El va deixar sense

jugar davant del Madrid després que es mostrés tan indolent cordant-se les botes com apàtic sobre la gespa. Es va guanyar per això un retret públic d’Ivan Rakitic. L’entrenador el va rehabilita­r a Vallecas, on va ser decisiu amb un gran xut que va empatar el partit, i no va desentonar davant de l’Inter en la Champions, cita en què a recuperar per sorpresa la titularita­t. Semblava un futbolista encarrilat, fins que s’han succeït aquestes dues absències inesperade­s que posen en dubte la seva maduresa.

MÉS DISTÀNCIA Al club expliquen que inicialmen­t Messi i Suárez s’hi van acostar a començamen­ts de temporada. El veuen bo, amb potencial per ser important, creien en les seves possibilit­ats. I li van regalar la seva complicita­t. Però sembla que ha perdut el favor de tot el vestidor, no només de les dues estrelles, en benefici de Malcom, considerat un bon noi i un bon company que finalment es va sentir útil amb el seu gol davant de l’Inter. Davant del Betis pot guanyar-li la titularita­t.

A Malcom tots el van abraçar de forma efusiva, al contrari que a Dembélé davant del Rayo. Segurament hi havia altres presses de resultat, però el contrast va resultar cridaner. A hores d’ara, ja ningú sap si el francès necessita abraçades o retrets. És segur que necessita convèncer, a nivell intern, de l’honestedat del seu compromís.

 ??  ??
 ??  ?? Dembélé, durant un partit de Lliga en què va seure a la banqueta.
Dembélé, durant un partit de Lliga en què va seure a la banqueta.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain