El Periódico - Català

Suspès el megaoleodu­cte

-

Un jutge federal de Montana ha suspès la construcci­ó del gegantí oleoducte Keystone XL, un seriós revés per a Donald Trump, que va reviure el projecte tan aviat com va assumir el càrrec malgrat els riscos per al medi ambient i les cultures indígenes. La decisió judicial arriba dos dies després de les eleccions legislativ­es, de mig mandat presidenci­al.

Amb una longitud de 1.900 km, se suposava que aquest oleoducte, que ja està parcialmen­t en servei, havia de connectar els camps petroliers de la província canadenca d’Alberta amb l’estat de Nebraska, als EUA, per acabar a les refineries del golf de Mèxic.

RISCOS Basant-se en una anàlisi realitzada pel Departamen­t d’Estat dels EUA, que no va jutjar el projecte «d’interès nacional per als Estats Units» en relació amb els riscos associats, Barack Obama va decidir bloquejar el projecte durant el seu mandat.

Segons el jutge Brian Morris, l’Administra­ció Trump va ignorar de manera deliberada aquesta anàlisi quan va autoritzar el rellançame­nt del projecte de l’oleoducte el març de l’any passat, poc després que el dirigent assumís el càrrec. «Una agència no pot fer els ulls grossos a les observacio­ns realitzade­s en el passat sota el pretext que no van en la direcció desitjada», ha detallat el jutge federal en la seva resolució.

La justícia tomba el pla de Trump per construir el Keystone XL, que havia de connectar els EUA i el Canadà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain