El Periódico - Català

L’Estat Islàmic reivindica un apunyalame­nt a Melbourne

Un somali mata una persona i en fereix dues més en ple carrer

- EL PERIÓDICO

Una persona va morir i dues més es troben hospitalit­zades després que un home les apunyalés ahir en un freqüentat carrer de la ciutat australian­a de Melbourne. L’Estat Islàmic (EI) va reivindica­r l’atac.

«L’autor de l’operació [...] a Meldir bourne [...] ha sigut un combatent d’Estat Islàmic, que ha realitzat l’acció en resposta a les crides [d’EI d’atacar] els objectius dels països de la coalició antigihadi­sta, liderats pels Estats Units", ha dit el grup gihadista en un comunicat.

La policia australian­a havia informat prèviament que considerav­a l’atac un acte terrorista, i havia agregat que el sospitós era de Somàlia i era conegut pels serveis d’intel·ligència. «Ara estem tractant això com una acció terrorista», va Graham Ashton, cap de la Policia Estatal de Victòria. El sospitós era «conegut» per la policia i el seu vehicle 4x4 estava ple de cilindres de gas.

El portaveu de la Policia de l’estat de Victòria, la capital de la qual és Melbourne, ha confirmat en una roda de premsa que han disparat contra el presumpte atacant al pit i que ha mort a l’hospital. El presumpte atacant havia sortit d’un vehicle en flames després que aparentmen­t l’hagués estavellat contra un centre comercial del freqüentat carrer de Bourke.

Després de sortir del cotxe, el presumpte autor de l’atemptat va arremetre amb un ganivet contra la gent que hi havia al carrer, un dels quals va morir al cèntric carrer de Bourke, que ja va ser escenari el 20 de gener del 2017 d’un atropellam­ent deliberat en el qual van morir sis persones, entre elles un nadó i una nena de 10 anys.

 ?? AFP / WILLIAM WEST ?? Un oficial de policia inspeccion­a un cos al lloc de l’atemptat.
AFP / WILLIAM WEST Un oficial de policia inspeccion­a un cos al lloc de l’atemptat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain