El Periódico - Català

Joan Pujol deixa la secretaria general i el relleva David Tornos

-

El secretari general de Foment, Joan Pujol, ha comunicat al president, Josep Sánchez Llibre, i als vicepresid­ents la seva voluntat de retirar-se del càrrec, que ha ocupat al llarg dels últims 35 anys.

Sánchez Llibre, que va acceptar la petició, proposarà a la junta directiva, en la pròxima reunió del 3 de desembre, un relleu intern amb el nomenament de David Tornos, que actualment és el director del departamen­t d’internacio­nal de l’entitat. Pujol, una institució a Foment, era secretari general des del 1983. fora de Catalunya, va insistir que treballarà per «obrir espais» i crear un clima que faci possible el seu retorn en els pròxims anys.

En l’àmbit intern, va informar que ja ha contactat amb el president de la patronal multisecto­rial catalana Cecot, Antoni Abad, per obrir el procés que hauria d’acabar en la reincorpor­ació a Foment de la patronal vallesana. «No tinc el més mínim dubte que trobarem una solució», va dir.

Sánchez Llibre també va donar a conèixer algunes presidènci­es de les diferents comissions de l’organisme. De les 12 anunciades fins ara, 8 estan presidides per dones: la de desenvolup­ament sostenible, Marta Colet (Agbar); la de turisme, Silvia Perera (Confecat); infraestru­ctures, Anna Cornadó (Cotrepitja); igualtat, Francina Valls (Criteria); Agenda 2030, Marta Angerri (directora del Cercle d’Economia, però en representa­ció d’UCSA), i atenció personal, salut i benestar, Roser Fernández (Unió Catalana d’Hospitals), a més de Maria Àngels Tejada (Randstad) i Anna Maria Sánchez (Ametic). Sánchez Llibre va anunciar que les vicepresid­ències les ocuparan «empresaris joves» i que Mar Alarcón (SocialCar) s’ocuparà de potenciar una divisió de digitalitz­ació de la patronal «molt potent».

 ?? JOSEP GARCIA ?? Sánchez Llibre, ahir, a l’arribar a la roda de premsa.
JOSEP GARCIA Sánchez Llibre, ahir, a l’arribar a la roda de premsa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain