El Periódico - Català

Barcelona es prepara per acollir el seu vuitè Smart City

La capital rebrà 840 empreses i 100 alcaldes de grans ciutats

- EL PERIÓDICO

Barcelona acollirà la vuitena edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), que tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 13 al 15 de novembre. En aquest certamen, l’organitzac­ió ha confirmat l’assistènci­a d’un total de 840 empreses expositore­s, representa­nts de 700 ciutats de tot el món i més de 100 alcaldes. Després de vuit edicions, la concurrènc­ia a l’esdevenime­nt va en augment i, per donar-hi resposta, la Fira ha augmentat el 31% l’espai d’exposició i ocuparà dos pavellons.

En la presentaci­ó del congrés, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va valorar la importànci­a estratègic­a de l’esdevenime­nt per a la ciutat i va considerar que la situa «com un gran hub tecnològic del sud d’Europa». Pisarello va celebrar que la capital catalana sigui aquests dies un espai privilegia­t de discussió sobre la revolució digital i va insistir que el certamen ha de ser un «gran tractor» per atraure inversions.

El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallong­a, va remarcar que es tracta d’un esdevenime­nt basat en projectes reals impulsats per ciutats i empreses de tot el món, i va dir que també han treballat per millorar els continguts de l’edició. El congrés constarà de cinc eixos: Digital Transforma­tion, Urban Environmen­t, Mobility, Governance & Finance, i Inclusive & Shared Cities, a més d’abordar temes com Data-driven Cities, 5G i el futur de la connectivi­tat, les ciutats resilients, la gentrifica­ció i l’economia circular i col·laborativa.

Les ciutats destacades d’aquesta edició seran Amsterdam (Holanda), Atlanta (Estats Units), Seül (Corea del Sud) i Tel Aviv (Israel). Hi assistiran els alcaldes d’Atenes (Grècia), Lima (Perú), Dubrovnik (Croàcia), Kampala (Uganda) i un centenar més. Entre les més de 840 empreses que participar­an en aquesta edició destaquen Alstom, Bosch, Cellnex, Cisco i Dassault.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain