El Periódico - Català

Currículum automàtic

Job Today incorpora la intel·ligència artificial per confeccion­ar expedients laborals personalit­zats L’aplicació de recerca d’ocupació posa els ulls en els EUA i Mèxic

- GABRIEL UBIETO

El Web Summit, el congrés més gran del món quant a start-ups i innovació, és per a algunes empreses una oportunita­t per trobar inversors que donin ales als seus projectes. No és el cas de Job Today, una de les aplicacion­s de recerca d’ocupació més grans a escala europea, que arriba a la seva tercera edició després de tancar una ronda de finançamen­t de 14 milions d’euros. Un dels principals objectius d’aquests diners és preparar el salt cap a l’altre costat de l’Atlàntic.

¿A quins països aterrarà el pròxim any Job Today amb aquesta inversió? La seva cofundador­a i directora general a Espanya, Polina Montano, és reticent a concretar detalls a preguntes d’EL PERIÓDICO, tot i que reconeix que els EUA i Mèxic són dos mercats «molt interessan­ts». No obstant, el projecte de Job Today passa per reforçar el seu model abans d’expandir-se. La seva última actualitza­ció, disponible en l’aplicació des del mes d’octubre, incorpora la intel·ligència artificial per crear automàtica­ment currículum­s personalit­zats. El funcioname­nt és el següent: l’usuari es postula per a una oferta de feina, l’aplicació li trasllada un qüestionar­i de no pas més de cinc minuts i, sumant les dades que el demandant d’ocupació ja ha omplert al registrar-se, li genera un currículum personalit­zat. «El currículum d’avui ha de ser digital, atractiu, fàcil de compartir i incorporar dades analítique­s, és a dir, saber quantes persones han vist el teu perfil o quantes connexions tens», explica Montana. En aquest sentit, la cofundador­a reconeix una inspiració en el model de Linkedin, però versió low cost: enfocat a llocs de treball de mitjana o baixa qualificac­ió.

Noves eines

Els usuaris dels seus actuals mercats –Espanya i el Regne Unit– ja tenen accés a l’eina del currículum i, segons explica Montana, el 2019 preveuen anunciar-ne dues de noves. D’una banda, recuperar la idea del vídeo currículum, que fa anys ja van provar. «Va fallar perquè era massa exigent amb l’usuari», admet. Ara estan treballant sobre un model de videoperfi­l que complement­i el currículum i que en un minut permeti a l’usuari gravar una presentaci­ó més personal de si mateix. Una altra de les novetats serà un sistema d’avaluació bidireccio­nal, en què els empleats podran valorar els seus ocupadors i viceversa. Tot això per obrir nous mercats el 2019 a Europa abans de fer el salt a Amèrica. França i Alemanya són unes prioritats «exigents», segons reconeix Montano, atesos els menors nivells d’atur, els múltiples pols econòmics i la menor temporalit­at.

La firma treballa en un videoperfi­l que en un minut permeti fer una presentaci­ó

 ?? ELENA RAMON ?? Perspectiv­es a la seu de la companyia.
ELENA RAMON Perspectiv­es a la seu de la companyia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain