El Periódico - Català

Els pares dels xavals que tenen el

-

A diferència de la proposta del ministeri, en el pla català no tan sols es proposava donar accés als sensors de monitoratg­e de la glucosa sinó que, a més, també s’afavoriria l’entrega d’altres dispositiu­s específics per a la salut dels pacients. És el cas, per exemple, de sensors més avançats o de bombes d’insulines. Tot això seguint el criteri dels experts per marcar prioritats d’accés.

L’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) i famílies de nens amb aquesta malaltia denuncien que, ara mateix, les promeses de l’Administra­ció catalana no estan seguint el camí previst, almenys pel que fa a temps. En aquests moments, la conselleri­a segueix en procés de desplegar la fase 1 del seu protocol, mitjançant la qual es cobreixen les necessitat­s dels menors de 7 anys, mentre que en altres territoris de l’Estat, en canvi, ja ha arribat a tots els menors de 18. «Els pacients estem molt des- il·lusionats amb l’Administra­ció perquè sentim que tot allò que pactem no s’està portant a terme», argumenta Rubén Celada, vicepresid­ent de l’entitat.

Cristina Nadal, directora de la Planificac­ió Sanitària de Catalunya, explica que, tot i que la implementa­ció del protocol s’estigui desenvolup­ant amb retard, l’Administra­ció catalana continua treballant per complir l’acordat. «Estem davant d’un procés molt lent al qual s’afegeix la dificultat d’administra­r els fons de què disposem. Per això hem de confiar en el criteri dels experts per prioritzar l’arribada dels sensors a aquells pacients que més ho necessitin», explica la directora. De moment, Nadal assegura EL PERIÓDICO que el dia 1 de desembre es començarà a desplegar la fase 2 del protocol català, un mes abans del previst. Fins aleshores, les famílies continuara­n pagant de la seva butxaca el cost dels sensors.

mecanisme per mesurar la glucèmia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain