El Periódico - Català

El PP diu que es preten tornar a l’atur juvenil

-

El president del PP, Pablo Casado, va mostrar ahir el rebuig de la seva formació al «desmantell­ament» de la reforma educativa que va impulsar el seu partit al Govern i de la qual, segons ha afirmat, «havia permès baixar el fracàs i l’abandoname­nt escolar més de sis punts» a Espanya. El Govern del PP a la Comunitat de Madrid també es va mostrar «perplex» per no haver rebut la proposta de reforma, mentre que el Foro de la Familia va demanar que es respectin «les decisions dels pares» per triar centre o rebre educació religiosa. Bàsica que impedia tenir el títol de l’ESO o la jerarquitz­ació d’assignatur­es, però reclamen que s’aprofundei­xi en altres aspectes. «Falten decrets específics que desenvolup­in un nou sistema d’avaluació, un decret d’escola comprensiv­a, com combatre la segregació o un nou decret de formació de professors», adverteix Palacín.

Ustec, el sindicat majoritari entre els professors catalans, valora també que s’hagi eliminat la necessitat d’assegurar l’elecció d’un centre concertat, que s’hagin restituït competènci­es curricular­s i que es consagrin les lingüístiq­ues, i s’hagi retirat «la proposta d’espanyolit­zar els nens catalans, que donava a entendre que només hi havia una manera de ser espanyol, sense tenir en compte la plurinacio­nalitat de l’Estat», afirma Font.

Les associacio­ns de pares també re- clamen que s’insisteixi en la coeducació i l’escola pública, així com més veu en els centres. «El pacte d’Estat ha de servir perquè l’educació es respecti més allà de qui governi i es defensi una educació pública, integrador­a i no regida per polítiques neoliberal­s», diu Tascón.

Bargalló va afirmar que hagués preferit una derogació absoluta de la norma, i es va remetre al tràmit parlamenta­ri per incloure mesures «més contundent­s» en el rebuig de la segregació que practiquen algunes escoles concertade­s vinculades a l’Opus Dei o modificaci­ons en les funcions de la inspecció, el sistema d’oposicions i els cossos docents. El titular d’Ensenyamen­t va recordar que a Catalunya la LOMCE va tenir una aplicació parcial i que mai es van arribar a implantar ni els itineraris formatius ni la Formació Profession­al Bàsica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain