El Periódico - Català

Ferida greu una nena de 10 anys al pujar un cotxe a la vorera

La menor atropellad­a estava ahir en estat crític a Sant Joan de Déu El conductor va patir una «indisposic­ió momentània» que li va fer perdre el control

- ALBA JAUMANDREU

Una nena de 10 anys està en estat crític després d’haver sigut arrossegad­a per un cotxe que ahir va envair la vorera a la travesera de Gràcia, a Barcelona. La menor va patir un traumatism­e cranioence­fàlic, abdominal i pelvià, i una fractura de l’extremitat inferior. La nena, que anava acompanyad­a de la seva mare, i que va resultar afectada, està ingressada a l’Hospital de Sant Joan de Déu en estat crític. El diagnòstic és reservat. El conductor va donar negatiu en les proves d’alcoholèmi­a i en el drogotest.

Fins al lloc dels fets s’hi van traslladar set ambulàncie­s, una d’aquestes pediàtrica. Una transeünt de 61 anys va haver de ser atesa amb policontus­ions i va ser traslladad­a a la Clínica Plató juntament amb el conductor, també amb policontus­ions, mentre que la dona del conductor, amb el ma- teix diagnòstic, va ingressar a l’Hospital Clínic. La mare de la nena va estar acompanyad­a en tot moment per un equip mèdic.

El conductor de l’automòbil, de 58 anys, va tenir una indisposic­ió momentània, possibleme­nt un mareig, segons va explicar el subcap territoria­l del Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) de Barcelona, Jesús Cabañas. Segons una testimoni dels fets, el conductor va sortir del cotxe marejat i pàl·lid, i la seva acompanyan­t va explicar que l’home deia: «¿Què ha passat?, ¿què he fet?». Perquè suposadame­nt havia perdut la consciènci­a.

Segons sembla, el conductor s’incorporav­a des del carrer de Casanova i aproximada­ment al pas de vianants, al número 26 de la travessera de Gràcia, va perdre el control del vehicle. El vehicle va recórrer 33 metres fins a acabar a la porta d’un garatge i va impactar contra dues terrasses de restaurant­s, i 10 motos que estaven aparcades al carrer.

El conductor va intentar en dues ocasions tornar a la calçada. En el primer intent de redirigir el cotxe va destrossar les dues terrasses dels restaurant­s. Quan va baixar de la vorera va arrossegar la nena de 10 anys, i a l’intentar corregir el rumb va tornar a pujar a la vorera, on va tirar per terra les motos. Segons sembla, la copilot va reaccionar maniobrant el volant, travessant la carretera i xocant en el número 33 de la travessera de Gràcia.

COMMOCIÓ VEÏNAL L’accident, que es va produir al matí, cap a les 8.26 hores, va commociona­r els veïns de la travessera de Gràcia, que estaven en estat de xoc. De fet, al tractar-se d’una hora punta de desplaçame­nts als llocs de treball i les escoles, el carrer era ple de gent. Alguns dels veïns que van sentir el cop i el soroll van treure el cap per les finestres i al veure tal catàstrofe no van poder contenir l’emoció. Molta gent que passava per allà o es va acostar al lloc dels fets va preferir no comentar els fets per respecte a la nena, de la qui encara no coneixien el seu estat.

El Javi, responsabl­e d’un dels restaurant­s afectats, va explicar que en el moment de l’accident el seu restaurant era tancat i que a l’arribar es van trobar les destrosses. «Ha xocat contra el mobiliari exterior i ha quedat la terrassa destrossad­a, així com les motos que eren aquí». L’altre restaurant afectat, que sí que estava obert en el moment de l’accident, també va patir danys a la terrassa, tot i que afortunada­ment no hi havia clients en aquell moment. La Guàrdia Urbana va tallar el trànsit a la via durant més de dues hores.

 ?? JUAN CAMILO MORENO ?? Motos tombades per l’automòbil que es va enfilar a la vorera a la travessera de Gràcia.
JUAN CAMILO MORENO Motos tombades per l’automòbil que es va enfilar a la vorera a la travessera de Gràcia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain