El Periódico - Català

«El sexe i la mort continuen sent per a mi motors vitals»

ANA CURRA Cantant i teclista

- JORDI BIANCIOTTO

Amb 20 anys va ser teclista d’Alaska y Los Pegamoides i als 22 va liderar Parálisis Permanente amb el que llavors era el seu nòvio, el malaguanya­t Eduardo Benavente. Semidesapa­reguda de la llum pública durant llargs períodes, Ana Curra va ressorgir el 2010 amb nous projectes i la reivindica­ció del seu passat. Avui actua a Razzmatazz 2 (21.30 hores) al capdavant d’un sextet que inclou l’exbaixista de Parálisis Permanente, Rafa Balmaseda.

— Passat tant de temps del seu material dels 80, ¿s’hi identifica?

— Les composicio­ns del disc de Parálisis Permanente continuen vigents. Hi ha una sèrie de temàtiques que m’han importat des de petita i he evoluciona­t en la manera d’expressar-les: el sexe, la mort... Són pilars d’aquella etapa i continuen sent-hi. Són motors vitals.

— Alaska y Los Pegamoides defensaven una ètica punk: l’actitud per sobre de la formació i la tècnica. Però vostè havia estudiat piano al conservato­ri. — Els meus inicis van ser en la clàssica, però els joves tenen l’obligació de viure el seu moment i als meus 18 anys hi va haver l’eclosió del punk, que em va atreure com un imant. Va coincidir amb un període històric a Espanya, de ruptura, i m’hi vaig aferrar. I el que va significar el punk ho continuo vivint ara, potser amb més raons i arguments. Perquè llavors teníem dades objectives: Franco, la censura... Però ara en tenim més, perquè hem anat cap enrere. Ara al punk se li pot dir com vulguis, fins i tot, trap, que pot ser hereu.

— A Alaska y Los Pegamoides aquesta actitud política no s’apreciava.

— A aquellaa edat no puc dir que tingués consciènci­a política. Volia viure, dir no a coses que venien dictades. Després, amb els anys, vas encaixant les coses, tot i que jo continuo sense enquadrar-me en un moviment polític. Cada vegada soc més escèptica. Tot està tan tergiversa­t i manipulat... Al final, la teva ideologia acaba sent independen­t fins on puguis. Sense confondre amb l’individual­isme, perquè s’està intentant això, que la gent estigui cada vegada més fragmentad­a, i que així s’ho empassi tot.

 ?? VICENTE RAMÍREZ ?? Ana Curra, que avui actua a Razzmatazz 2.
VICENTE RAMÍREZ Ana Curra, que avui actua a Razzmatazz 2.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain