El Periódico - Català

Xou va servir d’homenatge a Adriana Lima i els seus 20 anys desfilant

- LUIS MIGUEL MARCO

Com diu la cançó de Queen, el xou ha de continuar. I a Victoria’s Secret saben com mantenir el ritme dels seus espectacle­s. Tot i que les vendes no els somriguin, amb caigudes de fins al 50%, els seus àngels no deixen d’exhibir anatomia, somriures i petons a càmera. La desfilada de dijous era la de la tornada de la marca nord-americana a la ciutat dels gratacels després dels alts vols de Londres, París i Xangai, desatenent les crítiques per la cosificaci­ó del cos femení i mantenint la seva negativa a mostrar models de talles grans.

El vol d’aquest any va ser rasant, sense sobresalts, amb un total de 90 sortides dividides en sis parts. Són moltes per a una desfilada habitual, però això és un espectacle mil·limètricam­ent orquestrat per brillar a la televisió –s’emetrà el 2 de desembre, tot i que a Espanya encara no se sap a quin canal. Una desfilada de llenceria que cada any segueixen més de 800 milions de persones en 190 països i que, segons l’edició nord-americana de la revista Harper’s Bazaar, costa uns 12 milions de dòlars (10,6 milions d’euros). S’han de vendre moltes calces i sostenidor­s per arribar a aquesta suma.

Però anem amb les noies que van desfilar al moll 94, a l’oest de Manhattan. Si l’any passat la Xina va prohibir l’entrada a Gigi Hadid per un problema de visat, aquesta vegada la top jugava a casa i es va rescabalar desplegant en una de les seves aparicions unes enormes teles amb efectes geomètrics al costat de la seva germana Bella Hadid i Kendall Jenner. Tal com s’havia anunciat, el fantasy bra el va lluir la rossa model sueca Elsa Hosk.

LES LLÀGRIMES D’ ADRIANA La desfilada també va ser un homenatge a la brasilera Adriana Lima, que amb 37 anys plegava les ales després de 20 anys amb la firma. Una cosa esperada, sobretot després d’assegurar: «No tornaré a treure’m la roba per una causa buida». La top de Salvador de Bahia va deixar anar llàgrimes en la seva última sortida.

També van defensar amb facilitat i ales blanques i daurades i diminuts conjunts Toni Garrn, Barbara Palvin i Sara Sampaio. Va tornar Behati Prinsloo després de dos anys d’absència per la seva maternitat. Es van veure diverses models negres i asiàtiprin­cipiants ques. I va tenir el seu moment de glòria també la canadenca Winnie Harlow, la top amb vitiligen que debuta amb la marca i a la qual hem vist a les principals passarel·les i en un nombroses campanyes publicitàr­ies.

Després de l’èxode massiu de moltes models veteranes en aquesta passarel·la, també hi va haver moltes incorporac­ions, com la debutant Duckie Thot (australian­a, filla de refugiats sudsudanes­os), que va assegurar que la seva arribada i la de moltes altres diferents a la norma clàssica probableme­nt no sigui suficients, però suposa un canvi per a la indústria. En aquest sentit, un altre dels gestos molt aplaudit a les xarxes va ser que al backstage de la desfilada es pogués fotografia­r les models abans de passar per maquillatg­e i la naturalita­t dels seus pentinats.

PREU INFLAT L’apartat musical del xou el va cobrir la cantant, compositor­a i actriu britànica Rita Ora, al costat de la qual queia aigua en forma de cascada, i el canadenc Shawn Mendes. I la gerra d’aigua freda ha sigut per al tan publicitat fantasy bra. La firma assegura que el preu de la peça, confeccion­at amb més de 2.100 diamants de Swarovski, ascendeix al milió de dòlars, però el portal Page Six va consultar amb un expert en pedres precioses i sembla que el cost de la peça està inflat. La raó és senzilla. «En el passat eren naturals, però aquesta vegada són diamants sintètics, amb un valor inferior. Si són uns 800 dòlars per quirat el seu valor seria d’uns 56.800 dòlars. Encara que al preu hi sumis les pedres i el cost de la mà d’obra, el seu preu continua sent molt inferior al milió».

 ??  ?? Adriana Lima, emocionada.
Adriana Lima, emocionada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain