El Periódico - Català

Diputats d’ERC i Ciutadans

Va treballar al centre telemàtic tres mesos coincidint amb l’1-O

- EL PERIÓDICO

El debat sobre l’acció exterior de la Generalita­t va ser d’una acritud excessiva. El republicà va dir «feixistes» a Cs, el portaveu del qual el va citar a «veure’s fora».

El tirador de Terrassa empresonat per la seva intenció de matar el president del Govern, Pedro Sánchez, va ser vigilant de forma «excepciona­l» al Centre de Telecomuni­cacions i Tecnologie­s de la Informació (CTTI) de la Generalita­t dies abans de l’1-O i fins al 21-D. Manuel Murillo va formar part d’un equip de reforç, segons el Departamen­t de Polítiques Digitals.

La contractac­ió, que va avançar RAC-1, no va tenir relació amb els equips fixos de seguretat del CTTI, va assegurar la conselleri­a, sinó amb un de reforç amb motiu d’unes obres a l’edifici annex. El seu treball, en horari nocturn, va incloure des del 19 de setembre de l’any passat fins a les eleccions catalanes del 21 de desembre. Polítiques Digitals va requerir ahir un expedient informatiu a l’empresa privada de seguretat Enerpro S. L. per obtenir més dades. Fonts del Departamen­t d’Interior van assenyalar que la policia no l’investiga per cap altra cosa que no sigui el seu pla de matar el president.

Murillo, fill d’un alcalde franquista de Rubí, va demanar recolzamen­t en un xat de WhatsApp per atemptar contra Sánchez pel seu pla d’exhumar Franco. En un dels seus missatges, difosos per TV-3, va apuntar: «Necessito ajuda per fer alguna cosa grossa». «Jo no caçaré, però tinc les armes perquè sé que tard o d’hora es repetirà allò del 36. I les guardo i entreno per defensar la unitat d’Espanya», va escriure. Davant del jutge, Murillo va declarar – segons Antena 3– que els seus missatges van ser producte de l’alcohol. «Sé que no és excusa, però havia begut», va dir.

 ??  ?? R. Wagensberg C. Carrizosa
R. Wagensberg C. Carrizosa
 ?? FACEBOOK ?? Manuel Murillo.
FACEBOOK Manuel Murillo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain