El Periódico - Català

Dos alcaldes socialiste­s van visitar a Lledoners Junqueras

- R. P.

Els dirigents del PSC Antonio Balmón i Antoni Poveda (alcaldes de Cornellà i de Sant Joan Despí, respectiva­ment) van visitar dijous quatre dels presos independen­tistes reclosos a la presó de Lledoners, segons va avançar el diari Ara i va confirmar EL PERIÓDICO. Tots dos van estar cinc hores a Lledoners, dues d’elles amb Oriol Junqueras, i també es van reunir amb Raül Romeva, Joaquim Forn i Josep Rull.

Les fonts consultade­s assenyalen que ni l’alcalde de Cornellà ni el de Sant Joan Despí van anar com a representa­nts del PSC ni van oferir contrapart­ides polítiques de cap tipus. La trobada es va produir a iniciativa del líder d’ERC, que havia fet arribar a una persona que li agradaria reunir-se amb Balmón. Miquel Iceta estava informat de la reunió que es va produir precisamen­t el dia després de l’agra picabarall­a al Parlament entre el primer secretari del PSC i Quim Torra, que va vincular dimecres les relacions amb el Govern amb la situació dels presos.

«Vostès han perdut avui l’oportunita­t de demostrar certa humanitat», va assenyalar el president que va encarar les paraules d’Iceta prèvies sobre l’existència o no de rebel·lió amb el seu suport a l’aprovació de l’article 155. «Són vostès els que van aprovar el 155 i vostès els que els van treure els diputats presos els seus furs. Vostè ha fet avui un exercici de cinisme del qual encara vessa l’escala noble d’aquest Parlament», va sentenciar amb duresa Torra. Els gestos, crits i imprecacio­ns van omplir l’hemicicle fins que Roger Torrent va posar fi a la desagradab­le contesa.

DIÀLEG CORDIAL I FLUID Un to diametralm­ent oposat al diàleg, un dia després, entre sobiranist­es i independen­tistes a Lledoners. Com assenyalen les fonts consultade­s, l’intercanvi entre Balmón, Poveda i els presos va ser fluid i cordial i es va reflexiona­r sobre la situació política actual. No és la primera visita d’un càrrec del PSC a líders sobiranist­es empresonat­s. El març passat, el diputat socialista eal Parlament Carles Castillo va visitar l’exvicepres­ident català a la presó d’Estremera (Madrid), i al maig, Jaume Collboni, responsabl­e de política municipal del PSC, es va veure amb Forn, amb el qual havia coincidit durant molts anys a l’Ajuntament de Barcelona.

Balmón i Poveda es van reunir també amb Romeva, Forn i Rull

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain