El Periódico - Català

Cospedal i la maledicció de Génova, 13

- Robles

imatges d’un decebut Mariano Rajoy abraçat per la seva dona. És la llar blava d’una gavina que va saber aglutinar en el seu moment tot el centredret­a espanyol i el lloc on, durant massa temps, va sonar el telèfon de les males notícies per anunciar assassinat­s de càrrecs públics en mans d’ETA.

Secrets i registres

Però també és el cau on el PP es va recompondr­e de l’agònica derrota del 14-M i on, quan menys ho esperaven, els van esclatar entre les mans les conseqüènc­ies polítiques del cas Gürtel, que els va desallotja­r del poder l’estiu passat. Génova 13 guarda els secrets d’una organitzac­ió política sotmesa a registres policials, que va ser testimoni de destrucció d’ordinadors amb informació compromete­dora i que va resultar condemnada per corrupció, malgrat les fotografie­s que s’hi van fer abans un grapat de dirigents, amb Rajoy al capdavant, per denunciar conspiraci­ó i negar les corruptele­s.

Ara se sap que aquesta mateixa seu que Cospedal pretenia deixar enrere ha deixat enrere Cospedal. L’exsecretàr­ia general dels populars s’ha vist obligada a anar-se’n sense honors una vegada publicat que va tenir relacions amb el polèmic (i empresonat) excomissar­i José Manuel Villarejo, a qui, amb la col·laboració del seu marit, va encarregar informes de companys, com Javier Arenas , i familiars d’adversaris polítics, com Alfredo Pérez Rubalcaba.

Va ser tot per la causa, argumenta ella en la seva defensa, però la també exministra de Defensa i exaspirant a liderar el PP va traspassar línies que un partit que aspira a sanejar-se des de dins no es pot permetre. Pablo Casado, l’actual líder, n’és conscient i ha deixat caure en un temps rècord la qui va ser un dels seus principals avals per vèncer Soraya Sáenz de Santamaría en la pugna interna pel tro de Génova.

Cop d’autoritat

Casado ha donat un cop d’autoritat a la taula del despatx més noble d’un immoble que, almenys, de moment, no es ven. ¿Amaga Génova, 13 una maledicció de la qual el PP s’ha de desfer com suggeria Cospedal? Sembla que el seu nou president ha descobert que el maleït no és l’edifici, sinó l’olor que desprèn un passat sobre el qual no s’havia netejat prou. Se li ha girat feina.

Casado ha descobert que el que està maleït no és l’edifici, sinó l’olor que desprèn el passat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain