El Periódico - Català

«BCN té un bon sistema de ‘start-ups’»

UZAY KOZAK Soci d’EMEA Capital i fundador de Fokus Yatirim Holding

- JÚLIA GÁZQUEZ NECROLÒGIQ­UES

Uzay Kozak, de 51 anys, està casat i té una filla d’11 anys i un fill de 3. Va néixer a Istanbul (Turquía) i ha viscut a Londres durant 20 anys, però el 2016 es va mudar a Barcelona. És soci administra­tiu d’EMEA Capital i soci fundador de Fokus Yatirim Holding.

— ¿Per què es va mudar a Barcelona?

—Després de la caiguda de Lehman Brothers el 2008, ens vam mudar de Londres a la nostra ciutat natal, Istanbul, fins que vam decidir anar a Barcelona. Sempre hem volgut criar els nostres fills com a ciutadans globals i que estiguin exposats a múltiples idiomes i cultures. L’opció lògica per a nosaltres hauria sigut tornar a Londres, però uns molt bons amics ens van dir que estaven pensant mudar-se a Barcelona, així que li vaig preguntar a la meva dona: «¿Per què no ens mudem també?». I vam decidir emprendre aquesta nova aventura.

— ¿Què fa a Barcelona?

— No ens vam mudar a Barcelona per negocis, sinó per l’elecció d’un estil de vida. Ara que hem decidit fer de Barcelona la nostra llar, estic buscant maneres d’aprofitar la meva experiènci­a laboral i les relacions que he anat fent en els meus viatges. Sinceramen­t, crec que la ciutat té un excel·lent start-up eco system i empreses molt arrelades, però no explota tota la seva faceta internacio­nal. Nosaltres hem començat a buscar oportunita­ts d’inversió transfront­erera entre empreses amb seu a Barcelona i a l’exterior.

— ¿Quins són els aspectes positius de Barcelona? SANCHO DE ÁVILA

López Sabio, de Pedro, Llort, Romo Amenós Fañarás Pérez, Vela Romero, Barros Ferreiro, Villanueva Salvador, Pons,

Alberich Ramos Retamino, Serra Aldea, Daviu Garcia,

Teyra Comas, Barros,

Gutiérrez López Pardo, Vega Rando, — Barcelona com a ciutat té molt a favor seu: arquitectu­ra i edificis preciosos, museus i art, restaurant­s de renom mundial, platja i muntanyes a prop de la Costa Brava, i un aeroport d’abast global. A més, el transport públic és molt eficient i es pot anar amb bicicleta pràcticame­nt a qualsevol lloc. Són mèrits que no necessària­ment trobes en altres grans metròpolis del món i que, combinats amb una bona educació, fan que la ciutat sigui una destinació atractiva per a les empreses i el talent internacio­nal.

— ¿I els aspectes negatius?

—Que no tothom parli anglès correctame­nt és un gran problema en la vida diària, els negocis, a la vivenda, així com l’hora de fer tràmits per SANT GERVASI

Molons Palau, LES CORTS

Velázquez Pérez, Basurto, Vaixells Villagrà Herrero, Vives Falcó, Combalía Goicoechea,

Martínez, Güell,

Cabanes Rubio, Serna Payàs Busquets Le Monnier, Hernández Hidalgo, Trillo Buetas, obtenir un permís de residència o de feina. A més, a diferència d’altres ciutats europees, que competeixe­n pel talent i el capital, Barcelona no ofereix incentius financers atractius. Finalment, el recent moviment independen­tista ha sigut un tema que ha generat preocupaci­ó i incertesa en aquells que volen invertir.

— ¿Recomanari­a a un amic seu mudar-se a Barcelona?

—¡Sens dubte! Tenim molts amics que han vingut a visitar-nos Barcelona perquè tenien curiositat per saber per què vam decidir mudar-nos aquí en lloc de tornar a Londres. Després de portar-los per la ciutat i els seus voltants, tots van quedar impression­ats i alguns estan consideran­t seriosamen­t mudar-se aquí.

☰ COLLSEROLA Santaren Gala, Berrocal, ESPLUGUES DE LLOBREGAT Rubio Cabezas, MOLINS DE REI

García Montero, L’HOSPITALET DE LLOBREGAT Durán Jiménez, Bretones,

Llista facilitada per Serveis Funeraris de Barcelona. Més informació, al 900.231.132.

 ?? JUAN CAMILO MORENO ?? L’empresari d’origen turc Uzay Kozak.
JUAN CAMILO MORENO L’empresari d’origen turc Uzay Kozak.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain