El Periódico - Català

58 taules i 16 llicències: guerra de terrasses a Ciutat Vella

L’ordre de retirar 4 taules davant la porta del districte indigna els restaurado­rs

- ERNEST ALÓS

La tensió per les terrasses de bars i restaurant­s, apaivagada a Barcelona després del pacte de l’estiu, però molt viva encara a Ciutat Vella, afecta tot el districte, començant per la porta mateixa de la seva seu. Han sigut exactament quatre taules les que han tornat a enrarir les relacions entre el Gremi de Restauraci­ó. Dues terrasses davant la porta principal de l’edifici municipal de la plaça del Bonsuccés, les dels bars Escac i Buenas Migas, van rebre la setmana passada una notificaci­ó per la qual les vuit taules que els au- toritzava a cada un la llicència que tenen durant el 2018 passarien a sis. Els altres dos locals amb taules a la plaça, Bubbolitas (quatre taules) i el bar Castells (vuit) diuen no haver rebut, en canvi, cap avís.

La notificaci­ó que va rebre el bar Escac de Bonsuccés estableix que és necessari «un augment de la superfície lliure per destinar-la als vianants, afavorir el pas de vehicles d’emergència, vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderie­s i altres serveis, i alliberar els espais frontals dels edificis». Enrique Santos, del bar Escac, afirma que la diferència de tracte té, en canvi, motius menys objectius: «Els dos locals als quals ens redueixen les taules organitzem una agrupació que li va boicotejar una sessió participat­iva al districte, amb el suport dels veïns d’aquestes finques, que deien que no molestem i que era millor per a la seguretat de la plaça que hi hagués les taules». En canvi, denuncia que la teteria Bubbolitas, que no ha rebut cap notificaci­ó i segons ell fa anys que té terrassa sense llicència, «van fer campanya a favor de Barcelona en Comú» i «la regidora Gala Pin passa cada dia per davant sabent que és una terrassa il·legal».

INFRACCION­S A XUCLÀ Sobre les actuacions a Bonsuccés, Pin al·lega que si hi ha «incomplime­nts» i arriben queixes veïnals, l’ajuntament no pot deixar d’actuar i enviar la Guàrdia Urbana tot i que s’estigui negociant. I a dos passos, al carrer Xuclà, insisteix, ho ha hagut de fer davant dels «incomplime­nts reiterats» de la normativa. Tot i que en el cas de Bonsuccés, la notificaci­ó municipal no fa cap al·lusió a infraccion­s, el que passa a Xuclà sí que té substància.

A dos locals, que al seu dia van tenir llicència per a 14 taules cada un, se’ls va reduir a vuit i han rebut l’avís que perdran més espai. Al costat, uns altres dos bars sense llicència visible reunien dissabte 30 taules. La queixa és dels bars veïns amb llicència: «Complíem amb les vuit, però com que al costat fan el que volen, hem tornat a treure les 14». El resultat: aquest dissabte, en un tram amb llicència per a 16 taules, se n’amuntegave­n 58.

 ?? ELISENDA PONS ?? Terrassa de la plaça del Bonsuccés a la qual se li reclama retirar taules.
ELISENDA PONS Terrassa de la plaça del Bonsuccés a la qual se li reclama retirar taules.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain