El Periódico - Català

Sense cap defensa

«No poden venir aquí i fer-nos quatre gols, i menys al Barcelona», es queixa Vidal

- MARCOS LÓPEZ

No va ser només culpa de la defensa. Que ho va ser. Però el drama defensiu del Barça va raure, sobretot, en la tremenda debilitat que va transmetre durant més de 90 caòtics minuts. Caòtics perquè tot el que havia injectat Valverde el curs passat (solidesa, equilibri i, sobretot, ferocitat defensiva) van quedar diluïts amb la visita de Quique Setién, un tècnic genuïnamen­t cruyffista. Li va treure la pilota al Barça, el va sotmetre a un inacabable rondo i, alhora, el va despullar firmant quatre gols que delaten la magnitud de la crisi blaugrana. «Això és un tresor, marcar quatre gols aquí. A tots els que els agrada el futbol de veritat, que proven de veure més enllà del resultat, segur que li ha agradat el que hem fet», va explicar el tècnic bètic. «Per la gent que estima el futbol aquest és un partit per emmarcar».

El Barça l’ha d’emmarcar, però per no repetir tal successió d’errors que han provocat la segona derrota de la temporada. A Butarque, l’equip de Valverde va quedar inert. Sense personalit­at ni capacitat de reacció per esquivar un minut caòtic del Leganés, al qual no va trobar respostes. Al Camp Nou feia ja 15 anys que cap equip li clavava quatre gols. Va arribar el Betis de Setién i aquelles tres setmanes sense Messi, que havien sigut immaculade­s, se’n van anar en orris. Just la tarda que tornava Leo al camp. «S’ha començat malament el partit. Ells han aprofitat les dues ocasions. No podem perdre punts així de local. No poden venir aquí i fer-nos quatre gols, i menys al Barcelona. Ho hem de millorar molt, això. Però molt», va reclamar després Arturo Vidal.

No li falta raó. El Barça de Valverde (capítol dos) ha rebut 18 gols en les 12 primeres jornades de la Lliga. Una xifra escandalos­a que retrata les tremendes disfuncion­s de tot l’equip. No n’hi ha prou a mirar enrere. Resulta necessari mirar els 11 jugadors. Inclòs Ter Stegen, les mans del qual es van fondre després d’haver deixat dues excel·lents parades. Fins i tot Marc es va encomanar del desastre.

Extrema fragilitat

Al Barça de Valverde (capítol u), la defensa era gairebé un art. Fa un any, a hores d’ara (jornada 12 de la Lliga), el Barça només havia encaixat quatre gols. Ara en suma ¡18!. Per entendre l’autèntica dimensió del problema toca anar al mes d’abril d’aquest any. Era la jornada 32 de la temporada 17-18. Llavors, l’equip de Valverde havia rebut 17 gols. O sigui, nou mesos

El Barça ha encaixat 18 gols en 12 partits; en la temporada passada en va rebre 17 en 32 jornades

de fiabilitat. Ara en quatre mesos n’encaixa 18, sis en els dos últims partits: dos del Rayo Vallecano, quatre del Betis.

«Ells han guanyat el partit en el primer temps. Ha sigut decisiu», va explicar Valverde, reconeixen­t que el «balanç defensiu» del seu equip no va ser bo. «¿Per què tants gols encaixats? Ens n’han arribat bastant d’aïllats, però en aquest intercanvi de cops no controlem tant», va dir el tècnic. «Sabem el problema que tenim, encaixem moltíssim. Hem de millorar molt», va confessar Gerard Piqué.

 ?? JORDI COTRINA ?? Aleñà i Ter Stegen, després del tercer.
JORDI COTRINA Aleñà i Ter Stegen, després del tercer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain