El Periódico - Català

Guardiola tomba Mourinho

El derbi de Manchester es resol amb les sortides aclaparado­res del líder, el City

- ENRIC GIL

El City no guanya els partits en els últims minuts, els guanya en els primers. Guardiola és un entrenador que no vol sorpreses i els seus homes arrenquen els partits com si els estiguessi­n acabant. És així com el de Santpedor li va guanyar la partida aquest diumenge a Mourinho (3-1), que veu com els citizens s’allunyen 12 punts en la classifica­ció i el títol de lliga es complica.

El portuguès va considerar que el calendari, amb tres partits com a visitants seguits, va condiciona­r el seu rendiment, però va ser més optimista que de costum: «Vam fer un bon partit, estic satisfet amb els meus jugadors, estem units i no estem afectats». Paraules que podria haver pronunciat el mateix Guardiola que va elogiar la feina del seu equip i va reconèixer que les arrencades van ser claus per a la victòria.

El partit va començar sense sorpreses: el City molt endollat i el United massa fred. Arrencada amb un recital ofensiu dels de Guardiola que als 11 minuts van marcar el primer gol gràcies a un encertat David Silva, que va definir una centrada de Bernardo des de la frontal de l’àrea petita. L’alegria dels aficionats locals va ser dolça sobretot en el primer quart d’hora. Progressiv­ament el United va recuperar el seu joc i, ben organitzat, es va acostar amb cert perill, però sense encert en la rematada final.

ELS LOCALS DESBORDEN Però l’arrencada dels de Guardiola en el segon temps va tornar a desbordar. Aquesta vegada va ser el Kun Agüero qui va trencar la xarxa culminant una paret amb el fitxatge de l’estiu dels citizens, Mahrez. Toc d’atenció per a un United tou: és el quart equip de la Premier que rep més gols en els primers minuts. Mourinho va reaccionar fent sortir Lukaku, que en la seva primera intervenci­ó va provocar un penal que va transforma­r Martial. Els diables vermells somiaven amb una de remuntada com la de la temporada passada i la veritat és que la van buscar, però Guardiola és dels que aprèn dels errors i no ho va permetre, amb una bona col·locació defensiva i encerts en els canvis: Sané va aportar el dinamisme i Gündogan la sentència, a cinc minuts per al final.

Amb el 3-1, l’Etihad va rugir amb crits de «campions» i va furgar en la ferida del rival ciutadà, recordant-li que ara mateix el City és el millor equip de la Premier. Una màquina de guanyar que el consolida en la primera posició, molt per davant d’un United de Mourinho massa tendre. El futbol reactiu del portuguès no va poder superar el futbol propositiu del català. Una distància de punts i de nivell potser massa àmplia per reconduir-la.

Pep Guardiola ENTRENADOR DEL CITY

«Vam aconseguir una gran victòria davant d’un gran equip. Estic content pel resultat. El vam merèixer»

?? AFP / LINDSEY PARNABY ?? El salt d’alegria de David Silva després de marcar el primer gol del City en el duel contra el United.
AFP / LINDSEY PARNABY El salt d’alegria de David Silva després de marcar el primer gol del City en el duel contra el United.