El Periódico - Català

Hamilton corona Mercedes a Interlagos

- MIGUEL MARTÍNEZ

Tan sols restava l’emoció de saber si Ferrari arribaria a l’última carrera d’Abu Dhabi amb possibilit­ats de lluitar el títol de constructo­rs. Per això, Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel necessitav­en sumar sobre el circuit d’Interlagos 13 punts més que Lewis Hamilton i Valteri Bottas. I ni així. Va passar el de gairebé tot l’any, que Hamilton va sumar punts per sobre de les expectativ­es. És el cinquè Mundial de constructo­rs consecutiu per a Mercedes, però és el primer sense disposar del millor cotxe.

Van començar a treballar en el motor híbrid el 2009 cinc anys abans que el reglament fes obligatori el propulsor de gasolina i elèctric. Treien tres i quatre anys d’avantatge Ferrari i Renault en el desenvolup­ament. I l’han aprofitant bé. Ha sigut en la cinquena temporada quan Ferrari ha construït, per fi, un propulsor més potent, però els pilots han decidit el desenllaç del campionat de pilots i també el de constructo­rs. El noi d’Stevenage va guanyar de nou al Brasil i ho va fer patint amb els pneumàtics, i ajudat per un toc entre Max Verstappen i Esteban Ocon, quan el talent holandès era líder de la prova.

«Em recorda a mi als seus anys, madurarà i serà molt més complet», diu Hamilton sobre el pilot cridat a succeir-lo, capaç d’arribar segon amb un cotxe fet malbé i posar-lo en un compromís potser per disfrutar més la victòria. Hamilton va brindar el triomf a tots els treballado­rs de Mercedes, just després d’abraçar-se al cotxe per escenifica­r aquest binomi perfecte cotxe-pilot dominador de l’últim lustre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain