El Periódico - Català

Carlsen i Caruana afronten el tercer duel

- EL PERIÓDICO

Magnus Carlsen i Fabiano Caruana disputaran aquest dilluns la tercera partida en el Mundial d’Escacs que es disputa a Londres. Els dos grans mestres, el noruec i l’italonord-americà, es tornaran a veure les cares després de la jornada de descans d’aquest diumenge. El marcador de la prova, que es disputa al millor de 12 partides, està igualat a un punt després de dos empats. El campió Carlsen tornarà a jugar amb fitxes negres

Carlsen va deixar escapar divendres passat les seves opcions de triomf amb negres en la primera partida del Mundial contra Caruana i no va tenir la més mínima esperança de victòria amb blanques en la segona, que també va acabar en taules, després de 49 moviments. Els dos grans mestres es van tornar a asseure davant el tauler només 17 hores després de firmar les taules en una maratonian­a primera partida, que, amb 115 moviments durant set hores, es va quedar a 10 jugades del rècord en la història del Mundial (la cinquena partida del Kàrpov-Korchnoi del 1978).

LES 100 JUGADES / En els seus enfrontame­nts anteriors cap partida havia superat les 100 jugades, però Magnus Carlsen, en un final de taules objectives, va prolongar la batalla artificial­ment en el joc inaugural amb l’esperança que Caruana, debutant en uns Mundials, cometés un error fatal. Però això no va passar: l’aspirant va jugar amb precisió en els moments de tensió pel temps i va respirar tranquil després d’haver-se vist gairebé perdut. Caruana, que divendres va patir amb blanques un setge dur abans de firmar les taules a la primera partida, va recuperar la confiança a l’empatar fàcilment la segona amb negres abans d’arribar a la jornada de descans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain