El Periódico - Català

Detinguts 15 joves per una agressió sexual a Santa Coloma

La parella atacada sortia de l’estació de Can Peixauet, a Santa Coloma L’ajuntament vol que la Generalita­t actuï per evitar delictes dels ‘menes’

-

La policia local de Santa Coloma de Gramenet va detenir ahir 15 joves per agredir sexualment una dona i apunyalar el seu acompanyan­t quan intentava defensar-la. Eran les sis del matí d’ahir quan aquesta parella es disposava a sortir del metro a Can Peixauet (L9). Primer van ser els insults i l’assetjamen­t verbal. Després, una vegada dins de l’ascensor que porta al vestíbul de l’estació, va començar el pitjor.

Els joves detinguts, d’origen magribí, alguns extutelats de la Generalita­t –13 majors d’edat i dos menors, el que es coneixen com a menes (menors no acompanyat­s)–, van agredir sexualment la noia mitjançant toca- ments a les parts íntimes.

Una vegada la parella va aconseguir sortir de l’ascensor, l’acompanyan­t de la dona, que va intentar defensar-la, va ser apunyalat en un costat i va haver de ser conduït a l’Hospital Esperit Sant, tot i que la lesió no era greu, van confirmar fonts de la policia local. Ara es troba fora de perill.

Després de l’avís dels vigilants de seguretat de l’estació de Can Peixauet –al barri colomenc del Raval– a la policia local, els joves van fugir. No obstant, després de prendre declaració a les víctimes, els agents van fer una batuda i els van poder localitzar i detenir.

La detenció es va fer efectiva en una casa ocupada de l’avinguda de Generalita­t de Santa Coloma, on habitaven els joves des de fa mesos, una ubicació pròxima a l’estació de metro on es van produir els fets, al costat de l’escola Miguel de Unamuno.

Aquests mateixos joves ja eren coneguts pels policies municipals perquè havien sigut arrestats en les últimes setmanes per la seva suposada vinculació amb diversos robatoris amb violència.

Ahir a la nit, l’equip de govern municipal va demanar en un comunicat a la Generalita­t «que abordi de manera global i com a problema de país la presència d’aquests joves i menors no acompanyat­s que circulen per la geografia catalana sense residència fixa cometent diferents delictes i faltes i generant alarma i insegureta­t a les ciutats catalanes». Pel consistori «es tracta d’un problema que no pot ser abordat localment, sense el suport del Govern de la Generalita­t i per això fan falta mesures de caràcter urgent». També demana que s’incrementi la plantilla de Mossos d’Esquadra a la ciutat.

INFECTATS AMB SARNA Tal com van confirmar fonts de la policia local de Santa Coloma, els joves estaven infectats amb sarna, i això va obligar a activar el protocol especial de neteja per a aquests casos. A més de precintar i tapiar amb xapes l’immoble ocupat, els calabossos municipals, vehicles policials i agents afectats també van ser sotmesos a l’esmentat protocol.

Fa tan sols uns dies també es va diagnostic­ar un cas de sarna en un mena que pernoctava a la comissaria barcelonin­a de l’Eixample. En aquell cas, que sorgia després d’un altre a la comissaria de Ciutat Vella, la sala policial va haver de ser tancada i es va traslladar el noi a un centre mèdic.

 ?? RICARD CUGAT ?? Una patrulla dels Mossos d’Esquadra a l’estació de Can Peixauet, on es van produir les agressions.
RICARD CUGAT Una patrulla dels Mossos d’Esquadra a l’estació de Can Peixauet, on es van produir les agressions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain