El Periódico - Català

La salut dels empleats de TMB

-

Mentre el director de la xarxa de metro es passeja triomfant pels despatxos polítics, els que movem Barcelona estem immersos en un alt grau d’indignació, desesperac­ió i al límit. ¿Els anys que fa que al metro de Barcelona no es compleix el reial decret 486/1997 que estableix que no es pot superar els 27 graus en el lloc de treball? Any rere any, durant la temporada d’estiu, els treballado­rs ens cremem a les instal·lacions, vestuaris, cabines i tallers. Tant els conductors del tren com els que atenem l’usuari o els que treballen en instal·lacions tancades al públic patim estrès tèrben mic que desemboca en mal de cap, fatiga, nàusees i sudoració abundant. Alguns empleats han patit cops de calor amb risc de mort.

Tots els treballado­rs que estem per sota de terra patim temperatur­es superiors als 30 graus durant l’època estival, sostingude­s amb sensacions superiors a 40 per la humitat que es produeix. Aquestes situacions no són noves, els aparells d’aire condiciona­t (on n’hi ha) no tenen el mantenimen­t adequat, d’altres estan avariats o mal instal·lats. Hi ha un gran nombre de vestuaris i tallers sense ventilació o sense aire. Els usuaris sa- bé del que parlo perquè hi ha moltes andanes i vestíbuls que no estan ben ventilats.

No demanem aire condiciona­t en espais oberts, només demanem que es compleixi la llei en espais tancats. TMB gasta milions d’euros en publicitat i imatge. ¿Per què no fan res per vetllar per la salut dels seus treballado­rs? Potser pel mateix motiu que no s’arregla el tema dels carteriste­s, no afecta ni els directius ni els polítics. Benjamín Perea Empleat del metro. Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain