El Periódico - Català

El Castor i altres ‘animalades’

- AGUSTÍ Sala @agustisala

que el resultat sigui el mateix i que el Govern se les hagi d’enginyar per tornar uns 200 milions d’euros, tot i que després de l’escàndol protagonit­zat per un TS que es va esmenar a si mateix amb l’impost de les hipoteques, qualsevol cosa pot passar.

Un dels problemes és que la compensaci­ó que se li va reconèixer a la societat concession­ària del Castor se li va endossar a Enagás, en la qual l’Estat té participac­ió, però després aquesta, autoritzad­a pel Govern, va traspassar el deute a un pool de bancs que, a canvi d’avançar els diners, es van quedar els drets de cobrament a través del rebut durant 30 anys a un 4,27% d’interès anual.

Amb tot això, la sensació que es legisla a favor de part o, almenys, de forma molt millorable augmenta. I més quan aquesta mateixa setmana

La sensació que es legisla a favor de part o de forma molt millorable augmenta

la danesa Athena Investment­s ha guanyat un arbitratge presentat contra Espanya pels perjudicis causats per la retallada en la retribució a les energies renovables en l’etapa de Mariano Rajoy en el Govern. És per per aquest motiu que l’Estat haurà de pagar-li 11 milions. I no és l’única clatellada per això. Ja és la cinquena.

Una més. Al dèficit que es genera pel desfasamen­t entre despeses i ingressos públics s’afegeixen diverses hipoteques més etèries, fosques i de conseqüènc­ies imprevisib­les per a la butxaca dels contribuen­ts, en forma d’un concession­ari d’un magatzem de gas com el Castor que, malgrat no arribar a funcionar i provocar sismes, tenia reconeguda legalment una compensaci­ó milmilionà­ria (per part del Govern socialista i després pel popular), i unes autopistes radials de Madrid que van acabar fent fallida. En definitiva, el dèficit en la tarifa de la llum fa que els fills acabin pagant en una part del seu rebut consums energètics dels pares, per posar només uns exemples.

Potser el problema és que per ser legislador caldria comprometr­e’s amb la bona gestió, carregant amb més responsabi­litat en els fracassos. Si no és així, segur que veurem més castors i animalades.H

t

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain