El Periódico - Català

Una Catalunya inclusiva

Els promotors de ‘Política & Prosa’ busquen un debat «obert i plural per sobre de blocs i partits» La revista es presentarà el pròxim 26 de novembre.

- EL PERIÓDICO

«No hi ha democràcia de qualitat sense un periodisme de qualitat que no pot ser fruit directe de la subvenció, l’esponsorit­zació o l’oficialism­e». És la idea que inspira la nova revista Política & Prosa, sorgida del catalanism­e no independen­tista, que es presentarà al públic el 26 de novembre a l’auditori de la biblioteca Jaume Fuster (19.00 hores). «Són especialme­nt preocupant­s les distorsion­s que pateix el mercat dels mitjans catalans, especialme­nt de propietat pública, amb submissió als criteris del govern, elusió del control parlamenta­ri i vulneració de la finalitat estatutàri­a de servei públic», exposa la capçalera, rere la qual hi ha la societat Política & Prosa SL, constituïd­a el juny passat per 50 accioniste­s.

La publicació, en català, es presenta amb afany de«denúncia de la falta de política i de la necessitat d’una aproximaci­ó més pragmàtica i directa a la realitat». Impulsat per Lluís Bassets, el projecte inclou una edició en versió digital i una altra d’impresa en format de llibre mensual, el preu de venda del qual serà de 12 euros.

Sota la premissa d’oferir un periodisme de qualitat a una Catalunya inclusiva, oberta, pactista, plural i europea, la publicació busca un debat «obert i plural que basteixi ponts entre els que no es parlen», i pretén ser alhora un instrument d’«acció ideològica i política per sobre de blocs i partits». La seva mirada de gran angular per revelar la complexa realitat política catalana enfoca els tons grisos per trencar els clixés de bons i dolents. De blanc i negre. L’única línia vermella editoriali­sta és el respecte a les regles de joc: a l’estat de Dret (Estatut i Constituci­ó).

Primeres espases

A més de Bassets, director adjunt d’El País, al consell editorial figuren Rosa Massagué, periodista d’EL PERIÓDICO; Astrid Barrio, professora de Ciència Política de la Universita­t de València i analista d’Agenda Pública; Rafael Jorba, col·laborador d’EL PERIÓDICO; Fèlix Riera, editor, exdirector de Catalunya Ràdio, així com director editorial de Grup 62;

 ??  ?? La portada El primer exemplar de la nova publicació.
La portada El primer exemplar de la nova publicació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain