El Periódico - Català

Rakitic, el jugador irrompible

El futbolista torna de Croàcia amb una elongació muscular que el pot apartar entre dos i tres partits El centrecamp­ista només s’ha perdut tres enfrontame­nts per lesió des del 2014

- JOAN DOMÈNECH

L’alarma va sonar a Croàcia. «És una lesió seriosa», va dir Zlatko Valic, el selecciona­dor balcànic, a l’anunciar la tornada d’Ivan Rakitic a Barcelona. És una lesió seriosa tractant-se de Rakitic, que des del 2014 només ha estat tres partits de baixa en el Barça.

Però es tracta d’una lesió lleu. Rakitic va tornar anticipada­ment del seu país davant de la impossibil­itat de jugar avui contra Anglaterra per «una elongació muscular en el [múscul] semimembra­nós de la cama dreta», segons aclareix el Barça després de la revisió mèdica a què va ser sotmès el centrecamp­ista a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. El club no precisa el temps que el futbolista estarà absent. «L’evolució marcarà la seva disponibil­itat», diu l’informe.

És una elongació –un estirament de les fibres musculars– i no una ruptura. O sigui, és una lesió lleu i no seriosa. Això confirma que Rakitic és un jugador gairebé irrompible, vist l’exigu historial emmagatzem­at en els serveis mèdics. Un document purament burocràtic. In- significan­t. Amb descans i fisioteràp­ia, el jugador es recuperarà. Aquest descans va començar amb la voluntat de Valic de prescindir­ne davant d’Anglaterra, malgrat ser un partit decisiu per la conquesta del primer lloc del grup, i deixar-lo partir cap a Barcelona.

Una absència assegurada

Les previsions d’un parell de setmanes de baixa implicarie­n que Rakitic podria perdre’s tres partits. Els mateixos que en els quatre anys i mig anteriors. Ernesto Valverde ja no comptava amb l’interior per al primer, davant de l’Atlètic (24 de novembre), per sanció després de ser expulsat davant del Betis. El segon serà davant del PSV Eindhoven (28 de novembre). El tècnic podrà prescindir-ne perquè el duel és irrellevan­t a efectes

Les absències del croat van ser per unes molèsties al soli i una fractura al polze

pràctics: el pas als vuitens de la Champions està garantit. Les dues setmanes es compliran el diumenge 2 de desembre davant del Vilareal al Camp Nou (18.30 hores).

O sigui que, en el fons, res seriós afecta Rakitic, un tipus de rendiment fiable, infrangibl­e als cops i invulnerab­le al cansament. El seu percentatg­e de participac­ió en els partits del Barça des que va fitxar el 2014 és del 89,5%. Ha jugat 231 partits de 258 de possibles. Aquestes absències han sigut per descans i dos per sanció. Se’n va perdre un a la campanya 2015-16 per unes molèsties al soli de la cama dreta, i dos a la passada campanya per una fractura al polze de la mà esquerra en el dissortat partit de Roma. El va completar, malgrat tot. Deu dies després de l’operació, Rakitic disputava la final de la Copa i va disfrutar del formidable 5-0 sobre el Sevilla.

 ?? JORDI COTRINA ?? Entranyabl­e Rakitic fa broma amb la seva filla abans del partit de Lliga Barca-Athletic.
JORDI COTRINA Entranyabl­e Rakitic fa broma amb la seva filla abans del partit de Lliga Barca-Athletic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain