El Periódico - Català

Un clàssic amb gust de final

Les jugadores del Barça afronten el partit contra l’Atlètic com si s’hi juguessin el títol

- IRATI VIDAL

L’expectació de la Lliga Iberdrola ha anat creixent en els últims anys. I ho ha fet al costat del seu clàssic, el Barcelona-Atlètic de Madrid. Blaugranes i matalasser­es han protagonit­zat emocionant­s partits que gairebé sempre han acabat en igualada i s’han repartit els últims títols domèstics. A la Copa han regnat les catalanes. Però la Lliga fa dos anys que té color blanc-i-vermell. I tot i que encara és aviat per decretar el campió de la temporada, passa que el partit que enfronta els dos conjunts al Miniestadi (18.00 h, GOL) és tota una final per a les blaugrana.

Tot i que a Barcelona no ho veuen així. «Al final tots els partits valen tres punts i aquest és un més», assegura amb convencime­nt Vicky Losada. I el seu entrenador afegeix: «És un partit de Lliga, evidentmen­t és important perquè juguem contra el líder, però no és ni de bon tros una final, encara queden 21 jornades». El missatge és clar, sortiran a guanyar, però sense la pressió d’un duel a vida o mort. No obstant, els números diuen que si el Barcelona perd el duel sortirà del Mini amb l’Atlètic a 7 punts. I en una Lliga que sembla cosa de tres, la distància sembla insalvable.

«Passi el que passi no s’ha de fer un drama, cal seguir i arribar bé al mes de maig», explica Losada després de recordar que està sent una temporada molt carregada. Perquè les jugadores de Fran Sánchez estan vives en les tres competicio­ns i han demostrat tenir prou nivell per avançar en la Champions League. No obstant, la competició domèstica se’ls resisteix. Han patit dues ensopegade­s gairebé consecutiv­es (empat a zero contra el Llevant i el València) i, com diu el míster, tenen ganes de «retallar distàncies al líder».

El club ha venut 4.000 entrades i hi haurà un gran ambient al Miniestadi

Retorn de Martens

Per a això, el tècnic català disposarà de la seva plantilla per complet, a excepció de Claudia Pina, que està disputant el Mundial sub-17. La bona notícia és la reincorpor­ació de Lieke Martens, que ja va jugar contra el València i ve de classifica­r-se per a la Copa del Món amb la seva selecció. Davant, l’Atlètic de Madrid arriba amb la sensible baixa de Jennifer Hermoso, però amb unes sensacions immillorab­les, ja que han guanyat els vuit primers duels de lliga amb 31 gols a favor i només cinc en contra. El que sobrarà són ganes i motivació, sobretot tenint en compte que ja s’han venut 4.000 entrades, per la qual cosa hi haurà un grandíssim ambient a les grades del Mini.

«Serà un partit molt bonic, és el nostre clàssic i sortirem a guanyar», confessa Losada. El seu míster no pot estar-hi més d’acord: «Plantegem el partit des de la il·lusió, intentarem portar la iniciativa del joc i ser les protagonis­tes». La resta, ho decidirà el futbol.

 ?? SPORT ?? Piña Les jugadores del Barça, en un Atlètic-Barça del 2017.
SPORT Piña Les jugadores del Barça, en un Atlètic-Barça del 2017.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain