El Periódico - Català

Besant l’asfalt

Márquez i Rossi van acabar amb les espatlles danyades, però motivats «Ja ni sé quantes vegades m’ha sortit», diu el Marc

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Ells proven de dissimular-ho. I fan bé. Total, tot el món, tot el pàdoc del Mundial de motociclis­me, és a dir, els 2.000 habitants d’aquest micromón saben que és així: Marc Márquez i Valentino Rossi estan pendents l’un de l’altre, són els que han marcat la història recent de MotoGP, de moment amb un avantatge escandalós, a tots els terrenys a favor de l’heptacampi­ó del món més jove de la història.

Uccio Salucci, l’alter ego del Doctor, va aparèixer ahir a gpone.com reconeixen­t: «Cada vegada que veiem Márquez a la televisió, canviem immediatam­ent de canal». Va dir més: «Les nostres baralles amb Max Biaggi i Sete Gibernau van ser gracioses, les que vam mantenir amb Marc Márquez van ser fighetti». És a dir, de nen pijo expliquen els italians que és la traducció exacta de fighetti.

Més risc

El cert és que Márquez i Rossi continuen citant-se diàriament a la pista i que, fa pocs dies, a Sepang (Malàisia), Vale va caure a quatre voltes del final quan el pressionav­a Márquez, quan ja el tenia «Hauria sigut el dia més feliç de la meva vida», va comentar. Bé, va dir més: «Aparteu les cordes, no fos cas que cometi una bogeria».

Ahir, a la matinal de Xest, Rossi va tornar a caure en l’entrenamen­t més important del cap de setmana, el conegut com FP4, aquell en què els pilots, els magnífics, els favorits, posen la moto en mode GP, és a dir, en configurac­ió carrera. El Doctor se n’ha anat a terra i s’ha fet mal a l’espatlla esquerra. ¡Vaja!, el mateix que ha tornat a sortir quan Márquez ha caigut en el primer intent de pole de mitja hora després. I allà hi ha els dos, amb la mateixa espatlla feta malbé, però amb diferents xifres, sí. La caiguda de Márquez és la número 22; la de Rossi, només la set. ¿Què significa això? Que Vale cau poc, sí, però que Márquez no para d’arriscar, ni tan sols a 48 hores d’un test vital, el de dimarts, amb la Honda RC213V de l’any que ve.

Quan li van preguntar a Rossi si pensa més en l’assaig de dimarts que en la carrera d’avui, el campeoníss­im italià no es va tallar ni un cabell: «Només penso en la carrera, ja que és el primer que arriba. Ja hi haurà temps de pensar en la moto de l’any que ve, tot i que estic somiant emportar-me alguna sorpresa». Al contrari de Márquez –que, reconeixen­t que avui sortirà a guanyar, o a buscar el podi, o, com poc, pels sis punts que li falten per convertir en campiona del món la seva escuderia, la Repsol Honda–, assegura que ell sí que pensa a estar sencer i en forma per explotar al màxim el prototip que els enginyers japonesos de HRC (Honda Racing Corporatio­n) posaran a les seves mans.

Márquez va patir la caiguda número 22 i Rossi, en canvi, va rodar per setena vegada per terra

Sense referèncie­s

«No puc jugar amb això, no, perquè arriba Jorge [Lorenzo] i també provarà la nostra Honda dimarts, però les seves referèncie­s per als enginyers japonesos respecte a la nostra màquina no existeixen; tampoc hi ha Cal [Crutchlow], lamentable­ment lesionat, que sempre és una gran ajuda i, a sobre, Dani [Pedrosa] ens deixarà aquell dia i se n’anirà amb KTM, així que dimarts és vital, sí», va afegir el pentacampi­ó de MotoGP més jove de la història, l’heptacampi­ó més precoç de tots, que sap perfectame­nt que els èxits del 2019 comencen dimarts que ve.

 ?? AFP / JOSE JORDAN ?? Accident Rossi intenta aixecar-se al costat de la seva Yamaha, que va quedar destruïda.
AFP / JOSE JORDAN Accident Rossi intenta aixecar-se al costat de la seva Yamaha, que va quedar destruïda.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain