El Periódico - Català

Medalla de plata en dansa rítmica amb sabor històric

- EL PERIÓDICO

Els patinadors espanyols Sara Hurtado i Kirill Khaliavin van fer ahir història per a l’esport espanyol a l’aconseguir la primera medalla, en aquest cas de plata, en dansa rítmica en la competició de més alt nivell d’aquesta especialit­at, com és el circuit ISU Grand Prix, concretame­nt en el GP de Rostelecom, a Moscou.

La parella havia acabat la jornada de divendres en tercera posició, però una gran actuació en dansa lliure, ahir, els va enlairar a la segona plaça després dels russos Stepànova i Bukin i al superar els nord-americans Carreira i Ponamarenk­o. Van sumar un total de 174,42 punts gràcies a un gran exercici en el programa llarg que els va permetre escalar de la tercera a la segona posició i sumar la primera plata de l’especialit­at per a la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern. Els russos Sepanova i Bukin, per la seva part, van assolir la xifra de 199,43 punts, mentre que els nord-americans i medalla de bronze Carreira i Ponamarenk­o es van quedar en 174,21 punts.

Va ser, sense cap mena de dubte, el millor resultat des que la parella va començar la seva actuació esportiva el 2016; un èxit que els dona grans opcions per disputar la final ISU Grand Prix que tindrà lloc del 6 al 9 de desembre. Així mateix es va convertir en la més brillant posició del patinatge espanyol internacio­nalment, si s’exceptuen les medalles i tots els èxits aconseguit­s per Javier Fernández.

Sara Hurtado té 26 anys i és madrilenya, mentre que Kirill Khaliavin, de 28 anys, va néixer a Rússia i es va nacionalit­zar espanyol el juliol del 2017.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain