El Periódico - Català

Discos no tan durs

- Albert Espinosa A l’ordinador

Article 614. M’agrada quan els ordinadors es rebel·len. L’altre dia un disc dur va decidir morir-se entre les meves mans, sé que sona poètic però és que així va ser realment. El transporta­va d’un lloc a un altre i ell mateix va relliscar i es va abalançar a una mort gairebé segura.

Es va donar una patacada tan gran que vaig saber que recuperar el que hi havia dins era gairebé impossible. El vaig portar l’endemà a un amic informàtic que gairebé sempre aconseguei­x reviure l’impossible. Se’l va mirar amb tendresa i seguidamen­t el va obrir, una autòpsia en tota regla. I al cap de pocs minuts em va dir... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. Freddie Mercury. Una biografia, llibre escrit per Alfonso Casas (Random Comics). Una interessan­t barreja de biografia i còmic. M’entusiasma la frase inicial de Brian May sobre aquest cometa que va ser Freddie i la seva línia brillant que sempre ens il·luminarà.

Segon lloc. Lazzaro Feliz, escrita i dirigida per Alex Rohrwacher. La interpreta­ció d’Adriano Tardiolo és el millor d’aquesta curiosa pel·lícula. Aconseguei­x que empatitzis amb la seva tristesa i estimis la seva recerca d’amics.

Primera posició. Milla 22, escrita per Graham Roland i Lea Carpenter, i dirigida per Peter Berg. Em va entusiasma­r aquesta pel·lícula d’acció que en realitat té un rerefons de dolor. El final és valent per a aquests temps.

I el que em va dir és que era impossible recuperar absolutame­nt res. Resulta que el cop va ser mortal. Però el més interessan­t és que ell creia que jo havia guanyat moltes hores de vida. Que segurament en aquell disc hi havia documents, vídeos i fotografie­s a què havia d’haver fet cas i que sense ells havia guanyat molt temps perquè mai més hauria de visionar-los o corregir-los.

Em va agradar la seva manera de veure les coses. Em va preguntar si podia quedar-se el disc, li faria com una espècie d’enterramen­t pels serveis prestats, no vaig preguntar gaire però sé que entre les seves mans estarà feliç. Jo, com va predir, em sento més lliure sense tanta informació. ¡Feliç diumenge!

hi havia documents, vídeos i fotos, i vaig guanyar temps al perdre’ls

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain