El Periódico - Català

Fa del futbol un ‘thriller’

-

Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Profession­al (LFP), va debutar com a escriptor amb la novel·la El futbol no es así (2004), un thriller escrit a quatre mans (amb Pedro Torrens) centrat en la cara oculta d’aquest esport, un món sòrdid de corrupció, apostes il·legals i compra de partits. L’empresa catalana Mediapro va considerar que l’obra tenia potencial per ser una sèrie. Així, al costat de DirecTV Latin America, va coproduir Todo por el juego, adaptació de la novel·la (a càrrec d’Eduardo Sacheri, guionista d’El secreto de tus ojos), i que avui estrena la plataforma Movistar+ (22.30 hores).

Dirigida pel barceloní Daniel Calparsoro (Cien años de perdón), Todo por el juego, que consta de vuit episodis, se centra en Mariano Hidalgo, empresari immobiliar­i de províncies convertit en president d’un club que portarà a la Primera Divisió de la Lliga Espanyola. Lucas Velasco (Educando a Nina, Graduados), Roberto Enríquez (Vis a vis, AzulOscuro­CasiNegro, Isabel), Patricia Vico (Rabia, Hospital Central, Libertaria­s), Pedro Casablanc (Guerrilla, Extraños, Los años bárbaros)i Marian Álvarez (Cien años de perdón, La herida, Velvet Collection) són alguns dels protagonis­tes de la sèrie.

Segons va explicar Tebas a la presentaci­ó, «Todo por el juego reflecteix una part del futbol profession­al de fa 10 anys», raó pel qual «s’ha anat evoluciona­nt i moltes d’aquestes qüestions estan eliminades del futbol profession­al».

«Hem vist la situació dels ultres, que tenim eliminada, tot i que de vegades ens rebrota, però és un assumpte del futbol de fa vuit i nou anys –va recalcar–. S’ha de continuar controlant, perquè coses que s’expliquen allà no passin».

Tot i que va dir que «queden escletxes, menors, però en queden», Tebas va insistir que el que hi ha està bastant controlat. «Les imatges que mostra la sèrie per desgràcia es veuen en competicio­ns europees». Però va voler deixar clar que «al futbol profession­al no hi ha manipulaci­ons, al no profession­al, sí». I tot i que a la sèrie són freqüents les relacions de poder entre presidents de clubs i la classe política, sempre per objectius personals, així com la utilitzaci­ó d’empreses de construcci­ó com a tapadora, «avui no hi ha aquesta vinculació construcci­ó-futbol».

 ?? CHEMA MOYA / EFE ?? Tebas en la presentaci­ó de la sèrie.
CHEMA MOYA / EFE Tebas en la presentaci­ó de la sèrie.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain