El Periódico - Català

Leticia Dolera

- MARISA DE DIOS

Cristina, una advocada casada i mare de dues nenes, està llesta per assistir a un casament. Però el seu marit, tirat al sofà de casa, posa com a excusa per escaquejar-se que una de les petites sembla que està malalta. Ella li recrimina la seva actitud i s’entreveu una discussió de parella. Aquesta tensa escena familiar pertany a Déjate llevar, una sèrie escrita, protagonit­zada i dirigida per Leticia Dolera per a Movistar+ que aquests dies es roda a Cabrera de Mar (Barcelona), i que segueix la història de tres dones imperfecte­s, però molt reals.

«Són tres dones que estan en un moment de crisi personal perquè es plantegen si els fonaments que han plantat al llarg de la seva vida són inamovible­s o no. Es preguntara­n, cada una per diferents motius, si les seves vides les fan felices. Això és una cosa que ens ha passat a tots els que hem passat la barrera dels 35», assegura Dolera, que interpreta María, una noia «molt controlado­ra», a qui la seva parella abandona. «Així que es deixa portar i comet una bogeria que serà el que l’acompanyi durant tota la sèrie», explica.

BINOMI AMB BURQUE Les altres dues actrius que completen el trio protagonis­ta són Celia Freijeiro, que dona vida a Cristina, amb el «rol de superdona, però que no és feliç», i Aixa Villagrán, que interpreta Esther, la germana de María, una pintora en plena crisi dels 40. «Ens hem treballat molt això que les protagonis­tes fossin superdefec­tuoses», destaca Manuel Burque, coguionist­a al costat de Dolera i amb el que repeteix després del film Requisitos para ser una persona normal. Per a ell ha reservat també un paper, el d’un treballado­r social que gestiona un pis tutelat per a persones amb discapacit­at intel·lectual.

Sèries com Transparen­t i Girls han sigut alguns dels referents de Dolera en aquesta «comèdia d’emocions» que codirigeix al costat d’Elena Martín i Ginesta Guinda. D’aquesta última ficció veu similituds en el tipus de dones que mostren, «dones contradict­ores, que cometen errors i que prenen la iniciativa en matèria sexual i amorosa». Perquè avança que hi haurà escenes de sexe (entre parelles heterosexu­als i lesbianes), algunes de bastant explícites, que ha treballat molt amb les actrius.

Dolera reconeix que Déjate llevar pot qualificar-se com una sèrie feminista «perquè hi ha molts més personatge­s femenins que, a més, trenquen amb el que el sistema patriarcal espera d’elles, sobre la qual cosa és una bona mare, una bona esposa i un matrimoni de bé». «Però sobretot, desafia l’espectador i li planteja preguntes», afegeix.

Malgrat el feminisme que respira, el rodatge de la sèrie s’ha vist esquitxat per la polèmica al conèixerse que Dolera va prescindir d’Aina Clotet per interpreta­r Cristina al saber que estava embarassad­a. «Vam intentar reajustar el personatge però va ser impossible. La seva trama principal té a veure amb la reconnexió amb la seva sexualitat i, al primer capítol, pren la píndola a l’esquena del seu marit per no quedarse embarassad­a», justifica.H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain