El Periódico - Català

8TV, oració i... ¿tancament?

Tu i jo som tres

-

Ja circula la data. A partir del 21 de desembre, 8TV tanca els pocs programes propis que li queden. Passarà algun temps emetent un saldo, un combinat de restes de sèries i de telebotigu­es. I tot apunta que immediatam­ent arribarà l’extinció definitiva, llevat que es produeixi un miracle in extremis. Trista notícia. Tractant-se de l’únic canal de tele privada en ca- talà que cobreix tot Catalunya, la tristesa és encara més gran.

La història d’aquest canal, des que es deia City TV (2001) fins avui, és un paisatge incomprens­i- blement farcit de decepcions i d’errors. En els seus millors temps no va arribar mai a superar el 3,6% de share de mitjana. Avui estan en el zero coma. És molt es- dicada exclusivam­ent a predicar trany que tanta incom- només una part de Catalunya –poc petència, tan pèssimes es- més de dos milions–, queden com a tratègies, tan sorprenent mínim quatre milions de ciuta- absència d’impuls i efi- dans catalans en espera d’un canal ciència vinguin d’una que segurament desitgen i no te- acreditadí­ssima empresa nen. Estava veient fa poques hores de comunicaci­ó que té en a Jordi Armenteras a 8 al dia, per el seu historial pilars tan exemple, i ens explicava i ensenya- fonamental­s i reeixits va el tuit des del compte oficial del com La Vanguardia, El Mun- Govern de la Generalita­t en el qual do Deportivo o l’emissora Elsa Artadi denuncia que «Puigde- de ràdio RAC-1. És a dir, que allà no mont ha en-viat quatre cartes a Ori- falten ni el talent ni l’empresa sòli- ol Junqueras sense resposta», la da. I menys encara una bona bossa qual cosa demostra clarament el d’audiència per atraure. cacau en el qual estan immersos. El

Amb la deriva que porta TV-3, de- terratrèmo­l va ser tan considerab­le que aquest tuit va ser fulminat hores després. Si a Catalunya preteníem informar-nos de l’assumpte a través de TV-3, ho vam tenir cru: al TN migdia i al TN vespre van silenciar el tema.

Desitjo que el Grupo Godó trobi una fórmula. Un país mal informat és un país malalt. Seria greu tornar a aquells anys, en plena època Pujol, que una de les condicions no escrites dels recolzamen­ts als governs de Madrid era que no existís mai una cadena en català a Catalunya –ni TVE-Sant Cugat ni cap altra– que pogués restar protagonis­me a la veritat oficial que difon TV-3.

 ??  ??
 ??  ?? Jordi Armenteras, a ‘8 al dia’ (8TV).
Jordi Armenteras, a ‘8 al dia’ (8TV).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain